Metabolism sănătos, scădere în greutate: prin blocarea unei enzime

Metabolism sănătos
Metabolism sănătos. Blocarea acțiunii unei enzime implicate în digestia proteinelor ar îmbunătăți sănătatea metabolică, susține un studiu recent.

Metabolism sănătos. Cercetători de la o companie din Pennsylvania, SUA, au analizat efectele dozelor variate de camostat, un inhibitor folosit în tratarea pancreatitei în Japonia pe șoareci supraponderali și, după o săptămână de tratament de medicamente, au observat că acesta a redus cantitatea de alimente pe care animalele le-au mâncat, iar ele au pierdut din greutate, se arată pe site-ul Societății Americane de Fiziologie.

Alți factori ce duc la un metabolism sănătos

S-a mai observat că nivelul zahărului din sânge și funcția hepatică s-au îmbunătățit în comparație cu animalele cărora li s-a administrat aceeași cantitate redusă de alimente. Acest lucru a sugerat că, în plus față de restricția calorică, alți factori au contribuit la îmbunătățirile metabolice.

Testele de sânge înainte și după experiment a arătat că șoarecii au avut nivele mai ridicate ale hormonului FGF21, care este un hormon care suprimă apetitul și gestionează metabolismul, scăderea în greutate și nivelurile de glucoză. În studiile anterioare, FGF21 a crescut rapid la șoareci care au urmat o dietă limitată la proteine.

Metabolism sănătos: ce a mai observat

Cercetătorii au sesizat că tratamentul medicamentos a activat o cale de semnalizare numită răspuns integrat de stres (ISR), care a determinat creșterea nivelurilor hormonului FGF21. ISR poate fi declanșată de o serie de stresuri fiziologice, incluzând lipsirea de aminoacizi sau proteine.

Autorii studiului susțin că inhibarea tripsinei - enzima primară responsabilă de digestia proteinelor în tractul digestiv - ar putea fi o modalitate de a spori producția de hormon FGF21 și ar duce la efecte benefice.

Studiu a fost publicat în Jurnalul American de Fiziologie-Gastrointestinală și Fiziologia Ficatului. Va apărea în cursul acestei luni și și APSselect.

Studiul integral, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel