Mesajul unui chirurg pentru cei care nu cred în COVID: „Aveți dreptul să refuzați ÎN SCRIS!”

Ordin
Cunoscutul chirurg Florin Chirculescu, de la Spitalul Universitar din București, are un mesaj pentru cei care susțin că nu cred în COVID-19: pot să-și susțină convingerile până la capăt, dar trebuie să o facă în scris, cu semnătură!

E simplu: dacă nu crezi, ai dreptul legal să refuzi tratamentul, completând și semnând formularele aferente, atrage atenția dr Florin Chirculescu. 

„Să zic? Să nu zic? 

Uite că zic! Pacienții au dreptul să refuze tratamentul prescris de medici - spitalele au formulare pentru așa ceva. De pildă, membrii unor secte religioase dau totdeauna în scris că refuză tranfuzia indiferent de riscurile la care se expun (decesul y compris). Pe cale de consecință, n-ar fi o dovadă de cinste, curaj, responsabilitate, ca cei ce neagă gravitatea infecției SARS-CoV-2 să semneze în avans un formular cum că refuză tratamentul conex cu maladia? Dat fiind că e dreptul domniilor-lor să nu creadă în COVID, n-ar fi demn să-și asume și consecințele?

Nu de alta, dar în caz de blocaj, barem simplificăm modalitatea prin care-i alegem pe cei pe care îi tratăm. Sau te pomenești că atunci necredincioșii vor face recurs la obligațiile corpului medical, la jurământul lui Hipocrat etc.? 

Deci? Cine-și ia viața în mâini? 

(P.S. Asta nu scuză brambureala locală, ci doar le reamintește celor bravi că legea le dă dreptul de a-și susține opiniile până la capăt. Recomandăm, totuși, un consimțământ informat înainte de abstenția finală. Sănătate tuturor!)” a scris dr Florin Chirculescu, pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel