Mers pe jos 30 de minute pe zi: 5 beneficii SURPRINZĂTOARE pentru sănătate

Mersul pe jos ajută la sănătate
La fel ca multe obiceiuri nesănătoase, un stil de viață sedentar poate fi dăunător organismului. Din acest motiv, mulți specialiști recomandă practicarea unei activități fizice regulate. 30 de minute de mers pe jos sunt suficiente.

1. Sănătate cardiovasculară mai bună 

O jumătate de oră de mers pe jos zilnic reduce riscul de infarct cu 20%. 

2. O stare generală bună

Potrivit unui studiu publicat de Jurnalul Internațional de Cercetări de Mediu și Sănătate Publică, mersul pe jos joacă un rol important în reglarea sănătății mintale. La fel ca alte sporturi, ajută și la combaterea stresului.

3. O modalitate de stimulare a creativității

Așa cum a spus Nietzsche, „gândurile mari se nasc prin mers” și nu s-a înșelat, potrivit unui studiu de la Universitatea Stanford. Într-adevăr, mersul pe jos ar permite minții să se relaxeze, oferindu-i posibilitatea să perceapă lucrurile diferit. 

4. O activitate simplă pentru eliminarea kilogramelor în plus

Evident, ca și în cazul oricărei activități sportive, mersul pe jos zilnic poate fi de mare ajutor pentru eliminarea kilogramelor în plus. Potrivit dr. Stéphane Cascua, specialist în medicină sportivă, am arde 45% din grăsimea corporală în timp ce mergem și doar 25% dacă alergăm!

5. Previne apariția varicelor

Intervievat de revista Prevention, dr. Luis Navarro, fondatorul Centrului de Tratare a Varicelor din New York, explică faptul că mersul pe jos îmbunătățește circulația sângelui. De asemenea, poate fi eficient pentru persoanele care sunt deja predispuse la varice, deoarece ameliorează umflarea și senzația de greutate care îi sunt caracteristice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel