MERELE, cât de SĂNĂTOASE sunt cu adevărat: ce nu ai știut despre efectele DĂUNĂTOARE

Merele sunt un desert recomandat
Adesea numit „aliment miraculos”, un măr pe zi chiar poate ține medicul departe, deoarece este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poate mânca o persoană.

Merele au un conținut ridicat de fibre și vitamina C și sunt, de asemenea, sărace în calorii, au doar o urmă de sodiu și nu au grăsimi sau colesterol.

Sunt bogate în vitamina C, în special în coajă, care este plină de fibre, spune Laura Flores, nutriționist din San Diego, potrivit livescience. Merele conțin fibre insolubile, care este tipul de fibre care nu absoarbe apa. Oferă volum în tractul intestinal și ajută alimentele să se deplaseze rapid prin sistemul digestiv.

Pe lângă fibrele insolubile care ajută la digestie, merele au fibre solubile, cum ar fi pectina. Acest nutrient ajută la prevenirea formării colesterolului în căptușeala vaselor de sânge, care, la rândul său, ajută la prevenirea aterosclerozei și a bolilor de inimă.

Un studiu a dovedit că femeile care au mâncat aproximativ 75 de grame de mere uscate în fiecare zi timp de șase luni au avut o scădere de 23% a colesterolului LDL rău, a declarat cercetătorul Bahram H. Arjmandi, profesor și președinte al departamentului de nutriție de la Universitatea de Stat din Florida. În plus, nivelul colesterolui HDL bun a crescut cu aproximativ 4%, potrivit studiului.

Scade riscul de tensiune și diabet

Când vine vorba de polifenoli și antioxidanți, Flores a explicat că aceștia „lucrează în mucoasa celulară pentru a reduce oxidarea, ducând la scăderea riscului de boli cardiovasculare”. Un articol din 2017 publicat în Trends in Food Science & Technology adaugă că tensiunea arterială poate fi redusă și la cei cu sau cu risc de hipertensiune, ceea ce scade și riscul bolilor cardiovasculare. Un risc scăzut de diabet de tip 2, care poate duce și la boli cardiovasculare, a fost găsit într-un studiu realizat pe mai mult de 38.000 de femei și a fost atribuit și anumitor polifenoli și conținutului ridicat de fibre din mere.

Beneficii respiratorii

Consumul de mere poate avea și beneficii respiratorii. „Beneficiile antioxidante ale merelor pot ajuta la scăderea riscului de astm”, a declarat Flores pentru Live Science. Un studiu din 2017 publicat în revista Nutrients indică faptul că antioxidanții dintr-o varietate de fructe și legume, inclusiv mere, pot reduce riscul de astm, ajutând controlează eliberarea de radicali liberi din celulele inflamate din căile respiratorii și din sângele bogat în oxigen provenit din inimă.

Riscuri pentru sanatate

„Consumul de mere în exces nu va provoca multe efecte secundare”, a spus Flores. "Dar, la fel ca în cazul oricărui lucru consumat în exces, merele pot contribui la creșterea în greutate."

Mai mult, merele sunt acide, iar sucul poate deteriora smalțul dinților. Un studiu publicat în Journal of Dentistry a constatat că consumul de mere poate fi de până la patru ori mai dăunător pentru dinți decât băuturile carbogazoase.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel