MERCAPTAMINUM - prospect

Foto: Pixabay
MERCAPTAMINUM – prospect. Acțiune: Cisteamina (mercaptamina bitartrat) reacționează cu cistina, formând disulfura mixtă de cisteamină și cistină. Disulfura mixtă este ulterior extrasă din lizozomi, prin intermediul unui sistem intact de transport al lizinei.

MERCAPTAMINUM – prospect:

Denumirea comercială: CYSTAGON 

Forma: Capsule

Indicații: Tratamentul cistinozei nefropatice confirmate. Cisteamina reduce acumularea de cistină în unele celule (de exemplu leucocite, celule musculare și hepatice) la pacienții cu cistinoză nefropatică și întârzie dezvoltarea insuficienței renale în cazul în care tratamentul este inițiat în primele faze a le bolii.

Contraindicații: Hipersensibilitate la produs. Femei insărcinate, în special în primul trimestru, cu excepția cazurilor în care este absolut necesar. Perioada de alăptare. Pacienți care au manifestat hipersensibilitate la penicilamină.

Atenție!: Tratamentul trebuie inițiat imediat după confirmarea diagnosticului de cistinoză nefropatică, pentru a obține un beneficiu terapeutic maxim. Se recomandă observarea periodică a pielii deoarece s-au raportat cazuri de pseudo-sindrom Ehlers-Danlos și, dacă se consideră necesar, efectuarea examinărilor radiografice la nivelul osului. Dacă apar astfel de anomalii cutanate sau osoase, se recomandă reducerea dozei. Se recomandă monitorizarea numărului de celule sanguine în mod regulat. La înlocuirea fosfocisteaminei cu mercaptamina va fi probabil necesară reevaluarea dozelor suplimentelor de fosfați.

Reacții Adverse: Valori anormale ale testelor care reflectă funcționalitatea hepatică, cefalee, encefalopatie, somnolență, convulsii, vărsături, greață, diaree, durere abdominală, halitoză, dispepsie, gastroenterită, ulcer gastrointenstinal, sindrom nefrotic, modificarea mirosului pielii, erupții cutanate, modificări ale culorii părului, striuri cutanate, fragilitate cutanată (pseudotumori moluscoide la nivelul cotului), hiperextensie articulară, durere la nivelul membrului inferior, genu valgum, osteopenie, fractură prin compresie, scolioză, anorexie, letargie, pirexie, astenie, reacție anafilactică, nervozitate, halucinații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel