Menopauza: 5 lucruri pe care să le faci pentru a rămâne sănătoasă

Menopauza
Iată cinci sfaturi de la specialiști, pentru femeile aflate la menoapuză. 

Menopauza este faza pe care majoritatea femeilor o așteaptă cu nerăbdare. Fără cicluri lunare înseamnă să nu mai alergi după tampoane, să nu mai ai crampe la menstruației și cu siguranță să nu mai anulezi toate acele activități frumoase pentru „că ești la ciclu”. Dar această libertate mult așteptată vine cu un mic efort suplimentar care trebuie luat din partea femeilor pentru a se asigura că rămân la fel de sănătoase.

Odată ce o femeie ajunge la menopauză, ea suferă, de asemenea, câteva alte schimbări, cum ar fi stările de spirit fluctuante, bufeurile, problemele de a adormi, creșterea în greutate, nevoia frecventă de a urina, uscăciunea vaginală, apetitul sexual scăzut și un risc mai mare de fracturi osoase. Acest lucru nu se datorează doar menopauzei, ci și al altor factori, cum ar fi vârsta și condițiile de sănătate existente și lipsa unui plan de nutriție sănătos.

Deci, cel mai bun mod pentru o femeie de a se asigura că este sănătoasă și nu se confruntă cu complicații inutile este să urmeze obiceiuri alimentare sănătoase și nutritive.

Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să vă mențineți sănătatea după menopauză.

# 1 Creșteți-vă aportul de calciu

Pe măsură ce îmbătrânim, oasele devin mai fragile și există o deficiență de calciu. Riscul unei fracturi este mai mare. Cel mai bun mod de a ține acest lucru sub control este creșterea aportului de calciu. De asemenea, calciul crește rezistența dinților, evitând dinții slăbiți și favorizând gingiile mai puternice. Este recomandabil să creșteți aportul de alimente bogate în calciu: un pahar de lapte cald pe timp de noapte, un bol de iaurt, precum și legume cu frunze verzi, bucăți de soia, brânză și pește sau carne pot fi o sursă bună de calciu și trebuie încorporate în mese.

# 2 Mâncare bogată în fier

Alimentele bogate în fier vă vor ajuta foarte mult la îmbunătățirea fluxului sanguin, mai ales după menopauză, când sângele este mai stagnant în corp. Carnea roșie slabă, carnea de pasăre, peștele, ouăle, legumele cu frunze verzi, nucile și cerealele îmbogățite sunt surse excelente de fier. În general sunt recomandate cel puțin 3 porții de astfel de alimente, într-o zi.

# 3 Exercițiu fizic

După menopauză, este obișnuit să observați o creștere drastică în greutate la majoritatea femeilor. Această creștere în greutate este cauzată de scăderea nivelului de estrogen din corp. Exercițiul fizic la această vârstă aduce mai multe beneficii pentru inimă, stabilizează tensiunea arterială, diabetul și chiar îmbunătățește starea de spirit. Activitățile distractive precum mersul pe jos, joggingul, înotul, ciclismul și chiar dansul vă vor ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea.

#4 Fibre alimentare

Vârsta aduce întotdeauna cu ea mai multe complicații. Corpul îmbătrânește și procesul de digestie devine mai dificil. Cu cât simplificați mai mult procesul de digestie pentru corpul dumneavoastră, cu atât devine mai ușor. Cea mai simplă metodă de a face acest lucru este includerea alimentelor bogate în fibre în dietă. Alegeți pâine cu cereale integrale și cereale. Fructele și legumele proaspete sunt surse excelente de vitamine și nutrienți și pot fi procesate cu ușurință de organism. Reduceți alimentele foarte procesate și alimentele bogate în grăsimi, acest lucru va asigura un nivel normal de colesterol.

# 5 Hidratați-vă

Cel mai important lucru în orice etapă a vieții este să te menții hidratat. Ați auzit fiecare doctor spunând-o la fiecare întâlnire posibilă, arătând cât de important este să vă mențineți hidratat. Mai ales după menopauză când corpul trece prin atâtea schimbări hormonale și dispoziția fluctuantă, hidratarea este obligatorie. Beți multă apă, de preferință purtați o sticlă cu apă curată oriunde mergeți. Alcoolul nu este considerat hidratare. De fapt, face exact invers și deshidratează corpul. Așadar, asigurați-vă că beți multă apă înainte de a pune mâna pe acea sticlă de vin. Un pahar de apă cu o jumătate de oră înainte și după mâncare va ajuta, de asemenea, digestia.

Menopauza poate veni cu schimbări de dispoziție și atât de multe fluctuații fizice și emoționale. Dar cu cât acordați mai multă atenție alimentației dvs. cu cât trebuie să vă faceți mai puține griji cu complicațiile. Având în vedere toate aceste sfaturi, să nu uităm să menținem un stil de viață sănătos chiar și după menopauză și să ne bucurăm de perioada vieții libere!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel