Meniul perfect: dr. Florin Ioan Bălănică arată cum ar trebui să arate un meniu zilnic optim

Alimente, dietă
EXCLUSIV
Medicul Florin Ioan Bălănică a explicat la Interviurile DC Medical și DC News care este, în opinia lui, meniul potrivit pentru a menține o greutate corporală optimă și o stare de sănătate bună.

Medicul Florin Ioan Bălănică, specialist în medicină personalizată, nutriție și endocrinologie, a explicat la Interviurile DC Medical și DC News care este, în opinia lui, meniul ideal pentru a menține o greutate corporală normală.
El a făcut o comparație cu alimentația bunicilor noștri, care trăiau mai mult și erau mai sănătoși.
Iată ce propune el ca meniu zilnic:
„După cum știți, țăranul român autentic știa să mănânce raportat la sezon, fără să aibă cunoștințe de nutriție, iar atunci speranța de viață era 90+. Străbunicii noștri așa trăiau! Cuvântul este  .
Cum ar arăta un meniu:
Eu prefer dimineața iaurtul cu cereale, cereale din hrișcă, pentru că nu au gluten, sunt foarte bogate în proteine și curăță vasele de sânge. Recomand hrișca pentru persoanele care fac sport. Putem să continuăm cu o mână de nuci, migdale, dar nu mai mult sau fructe, dar nu cele de sezon, pentru că sunt foarte bogate în zahăr. De preferat sunt fructele de pădure cum ar fi afinele sau ananas și kiwi, foarte sărace în zahăr și bogate în antioxidanți.
Prânzul poate să aibă sau nu carne. Trebuie să știți că standardul proteic este albușul de ou, care poate fi consumat sub formă poșată, fiartă sau sub forma unei omlete. Varianta fiartă ușor, nu tare, este varianta optimă care prezervă cantitatea de nutrienți.
La prânz putem să consumăm un spanac cu albuș de ou sau o supă din rădăcinoase cu sau fără carne. Sau somon cu linte verde.
A doua gustare poate fi un probiotic: iaurt / chefir / sana sau poate fi un lapte de migdale, preferat cel făcut în casă. Subliniez să citiți eticheta din magazine.
Niciodată seara nu greșiți cu un pește alb slab și cu o legumă de culoare verde. Asta înseamnă un biban, o dorada, chiar și un păstrăv, pești de apă curgătoare în special alături de o fasole verde sau de o salată”.

Mai multe detalii puteți vedea în materialul video atașat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel