Memorie fără Alzheimer la bătrânețe, ce să faci

Cercetători americani au găsit factori care mențin sănătoasă memoria și alții care previn o memorie în declin la cei peste 55 de ani.

Cercetătorii de la Universitatea Alberta au descoperit factori de risc diferiți pentru o memorie stabilă și pentru memorie rapidă în declin. Prin studiul lor, acești factori sunt folosiți ca să îmbunătățească memoria adulților în vârstă, se arată pe sciencedaily.com.

Rezultatele lor au implicații în prevenirea Alzheimer-ului prin eforturi de intervenție timpurie.

Peggy McFall, autorul principal al studiului și asociat de cercetare în cadrul Departamentului de Psihologie al universității amintite, a folosit învățarea automată ca să analizeze datele dintr-un studiu longitudinal bazat în Edmonton, Alberta.

Rolul educației și socializării

Concluziile la care a ajuns sunt că adulții cu memorie sănătoasă aveau mai multe șanse să fie femei, educate și implicate în mai multe activități sociale, fie găzduirea unei petreceri, fie învățarea de lucruri noi - folosirea unui calculator sau învățarea unei a doua limbi.

În ce-i privește pe adulții cu vârsta cuprinsă între 55 și 75 de ani, memoria sănătoasă a fost asociată cu un ritm cardiac mai mic, cu un indice de masă corporală mai mare, cu mai multe activități casnice și alături de partenerii de viață. Adulții cu vârsta peste 75 de ani au prezentat mai puține simptome depresive.

Memorie în declin. Soluții

Din studiu s-a observat că persoanele cu memorie în declin au avut tendința să se angajeze în mai puține activități cognitive noi. Adulții între 55 și 75 de ani au înregistrat o frecvență mai mare a inimii și s-au implicat în mai puține activități de gospodărire, în timp ce adulții cu vârsta peste 75 de ani au avut o mers mai lent și au angajat mai puține activități sociale.

Cercetătoarea Peggy McFall consideră că acești factori pot fi transformați în obiective de intervenție potențiale pentru a promova îmbătrânirea sănătoasă a memoriei sau pentru a preveni sau întârzia demența.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel