Melodia care reduce anxietatea. Efectul care a uimit neurologii. Ascultă piesa

Weightless - Foto: Freepik
Melodia care reduce anxietatea cu 65%. Descoperirea uimitoare care a fascinat neurologii. 

Într-o descoperire fascinantă și semnificativă în lumea neuroștiinței, un grup de cercetători britanici a identificat o piesă muzicală care posedă un efect extraordinar de calmare asupra ascultătorilor.

Studiul, condus de către reputatul Dr. David Lewis-Hodgson de la Mindlab International, a relevat că această piesă nu este doar plăcută la auz, ci are capacitatea de a reduce anxietatea ascultătorilor cu 65%.

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au efectuat un experiment complex, în care participanții au fost provocați să completeze puzzle-uri dificile, care necesitau o concentrare intensă și, prin natura lor, induceau stres.

În timpul acestei activități, subiecții erau conectați la o serie de senzori ce monitorizau diverse aspecte fiziologice, precum activitatea cerebrală, tensiunea arterială, ritmul cardiac și ritmul respirator. Scopul era de a determina impactul diferitelor piese muzicale asupra stării de bine și relaxare a participanților.

Dintre toate melodiile testate în acest cadru științific riguros, piesa "Weightless" a grupului Marconi Union s-a distins prin efectul său puternic de liniștire. În spatele acestei melodii se află nu doar talentul artistic, ci și o colaborare ingenioasă cu terapeuți de sunet.

Aceștia au lucrat împreună pentru a crea o compoziție muzicală care să influențeze pozitiv starea psihologică și fiziologică a ascultătorilor. Elementele muzicale ale piesei, inclusiv ritmurile, linia melodică armonioasă și liniile de bas, au fost meticulos alese pentru a induce o stare de relaxare, a reduce tensiunea arterială, a regla ritmul inimii și a diminua nivelurile de cortizol, cunoscut și ca hormonul stresului.

Ce efecte incredibile are această piesă. ASCULTĂ PIESA AICI

Rezultatele studiului sunt de o importanță majoră în contextul societății moderne, unde stresul și anxietatea sunt probleme comune. Muzica, un remediu accesibil și neinvaziv, oferă astfel o metodă eficientă de gestionare a acestor provocări ale vieții cotidiene.

Totuși, Dr. Lewis-Hodgson avertizează că, datorită puternicului efect de relaxare, "Weightless" ar putea induce somnolență.

 

Din acest motiv, se recomandă precauție atunci când se ascultă piesa în timpul conducerii unui vehicul sau desfășurării altor activități care necesită alertă maximă.

"Weightless a fost atât de eficientă încât a produs somnolență multor femei. Nu recomand să ascultați această piesă la volan sau în timp ce conduceți, pentru că poate fi periculos" declara neurocercetatorul David Lewis-Hodgson.

Astfel, descoperirea aceasta deschide noi perspective în utilizarea muzicii ca instrument terapeutic și oferă o alternativă atractivă în ameliorarea stresului și anxietății într-o lume tot mai agitată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Alimentele care ne devorează creierul. Îl usucă și omoară
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel