Melanom malign, tratat cu antihistaminice? Rezultate promițătoare
26 mai 2020 / 22:19
Medicamentele antihistaminice, testate cu succes în tratarea cancerului de sân, ar oferi un posibil medicament pentru melanomul malign.
Medicamente

Cercetători suedezi au testat mai multe medicamente antihistaminice pe pacienți cu melanim malign și au observat îmbunătățiri considerabile. Aceștia au utilizat desloratadină, cetirizină, loratadină, clemastină, ebastină și fexofenadină. Profesorul Håkan Olsson, unul dintre cercetătorii de la Universitatea Lund, Suedia, care s-au implicat în studiu, spune că a observat ”o supraviețuire îmbunătățită în rândul celor care au utilizat desloratadină și, într-o anumită măsură, și loratadina, în special la grupa de vârstă 65 de ani și mai mari, când am comparat cu cei care nu au utilizat antihistaminice”.

În schimb, folosirea celorlalte antihistaminice nu a arătat niciun efect semnificativ de supraviețuire. ”Utilizarea desloratadinei și loratadinei a părut să reducă riscul de a obține un nou melanom malign”,a adăugat profesorul, potrivit site-ului universității. Echipa de cercetare susține că rezultatele muncii lor pot fi folosite pe viitor în studii care să creeze un medicament împotriva melanomului și poate ajuta în stadii avansate ale bolii. 

Studiul, AICI.

 

 


Ştiri RecomandateIti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri