Dr. Virgil Păunescu: "Dacă nu vaccinăm rapid populația, primii vaccinați vor ieși de sub imunitate și vor începe din nou să se îmbolnăvească"

Prof.univ.dr. Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale din România și coordonatorul Centrului OncoGen din Timișoara, lansează un avertisment dur!

Prof.univ.dr. Virgil Păunescu declară că, ”dacă nu terminăm până în toamnă o vaccinare măcar pentru 70% -80% din populație, vă spun că vor începe să iasă de sub imunizare cei vaccinați în prima linie”.

„Acum că avem vaccinul, cred că singurul lucru care a mai rămas să-l facem ca lumea este comunicarea, dar și organizarea. (…) Toate lucrurile ar trebui să pornească de la educație și cercetare. Dezvoltarea economică a unui stat se bazează pe saltul tehnologic, pe cercetare care cercetare se bazează pe calitatea învățământului,” crede prof. dr. Virgil Păunescu.

"Trebuie să ne grăbim!"

„Ținând cont de faptul că producătorii au fost cei care au spus că acest vaccin are o durată de memorie imună de circa un an de zile, trebuie să ne grăbim să vaccinăm populația cât mai repede, pentru că altfel vom fi în situația în care nu vom termina de vaccinat toată populația sau, mă rog, 60-70% din populație și primii vaccinați vor ieși de sub imunitate și vor începe din nou să se îmbolnăvească.”

„Sunt absolut sigur că orice resursă în plus ar grăbi acest proces. (…) Dacă nu terminăm până în toamnă o vaccinare măcar pentru 70% -80% din populație, vă spun că vor începe să iasă de sub imunizare cei vaccinați în prima linie și nu vom reuși să închidem acest cerc și să închidem pandemia și o să ne tot învârtim în jurul cozii.”, consideră doctorul Păunescu.

"S-ar putea și peste 3-4 ani să fim în aceeași situație"

Dacă România nu ia taurul de coarne și nu grăbește campania de vaccinare, peste 3-4 ani s-ar putea să fie în aceeași situație. 

„Știu că există foarte multe îndoieli și întrebări fără răspuns legate de acest vaccin care s-a făcut într-un timp record de 8-9 luni de zile, dar nu avem alternativă. (…) Nu există soluție pentru noi și copiii noștri de a întrerupe această pandemie care altfel s-ar putea să dureze mai mult decât intuim noi. S-ar putea și peste 3-4 ani să fim în aceeași situație, dacă nu ne grăbim să închidem acest cerc,” spune prof. dr. Virgil Păunescu, notează bugetul.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel