Medicul Tudor Ciuhodaru: simptomele neobișnuite ale copiilor cu COVID, la care trebuie să fie atenți părinții
08 oct, 18:14

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat care sunt simptomele ciudate ale copiilor cu infecția Covid-19, la care părinț ii ar trebuisă fie atenți.

Numărul copiilor infectați cu Covid-19 internați la spital a ajuns la 424, iar 23 dintre aceștia sunt la Terapie Intensivă. Medicul Tudor Ciuhodaru a comentat situația la Antena 3, unde a explicat care sunt simptomele care ar trebui să le trezească suspiciuni părinților și cum să facă diferența între o răceală obișnuită și o infecție cu Covid-19.

"Această coronaviroză este o boală inclusiv cu transmitere digestivă. De asta ne spălăm pe mâini - ei (autoritățile, n.r.) s-au spălat de tot pe mâini ca Pilat din Pont de această pandemie. Așa că inclusiv simptomatologia digestivă aparent banală, cu grețuri, vărsături, dureri abdominale, poate să fie un semnal de alarmă că ceva nu este în regulă acolo.

În plus, simptomele respiratorii: febră, frisoane, stare generală alterată, dar ele se pot suprapune cu multe alte viroze din această perioadă. Așa că țineți cont că e o simptomatologie neobișnuită, apărută într-un context epidemiologic anamnestic, adică acel copil a luat contact cu un potențial pacient de acest gen, iar orice simptomatologie reprezintă un semnal de alarmă și ar fi ideal să primim prin poștă patru teste gratuite în fiecare lună să ne putem testa copiii acasă în clipa în care avem cea mai mică suspiciune", a spus el.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Viagra ar putea fi tratament împotriva bolii Alzheimer. STUDIU
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri