Medicul Flavia Groșan, în fața comisiei de etică: Nu am emoții deloc

Medicul orădean Flavia Groșan, care a afirmat că tratează bolnavi de COVID-19 după scheme de tratament proprii, este așteptată, luni, 22 martie, la Colegiul Medicilor Bihor, pentru a fi audiată. Medicul susține că a reclamat-o o colegă, nu pacienți, și a respins acuzațiile de malpraxis.

"Dacă încerci să-ți pui mintea la contribuție și să faci ceva pentru pacient, uite cu ce te alegi.", a afirmat Flavia Grosan într-o emisiune TV, afirmând că are parte de "un val de susținere". Medicul este de părere că infecția cu COVID19 este "o răceală zdravănă, o gripă mai fițoasă un pic".

Întrebată dacă are emoții pentru ziua în care va fi audiată la Colegiul Medicilor, medicul Flavia Groșan a răspuns negativ.

"Ce mi se poate întâmpla? Luați-mi dreptul de liberă practică! Dacă după atâta muncă mie-mi iei dreptul de liberă practică fără să am acuzații de malpraxis, atunci asta e lumea în care trăiesc, mă împac cu ea și gata! Nu am emoții deloc.", a răspuns ea.

Dr. Flavia Groșan a produs un val de critici din partea medicilor, după ce a afirmat că își consultă pacienții, inclusiv online, după o schemă de tratament proprie. Medicul pneumolog Sorin Bivolaru vine cu o replică la adresa afirmațiilor doctoriței. 

”De citit, doar de către Flavia Groșan, medic pneumolog – bronholog.

Îmi cer scuze că vă răspund cu atâta întârziere, dar am fost ocupat cu îngrijirea pacienților bolnavi de COVID19. Da, pacienții aia internați, care nu au ”avut norocul” să ajungă să fie tratați de dumneavoastră.Și da, astăzi am prescris tratament conform protocolului recomandat de MS. Da, după protocolul ăla de care dumneavoastră ziceți că omoară pacienții. Să vă explic, pe înțelesul dumneavoastră:

- N-am prescris nici azitromicină și nici claritromicină, că de ”io” n-am lucrat la niciun studiu clinic de pneumonii.

- Am prescris oxigen, în funcție de necesarul pacientului. Da, la unii pacienți, chiar în flux mare. Culmea, să vezi curiozitate, n-a făcut niciunul ”supra dozaj de oxigen” și nici edem cerebral, așa cum te trezești dumneata vorbind. Mai mult, sub oxigen în funcție de necesar, pacienților le este bine, iar starea lor generală se îmbunătățește rapid. Nu discutăm despre efectele hipoxiei pe termen lung – afectare neurologică, moarte subită cardiacă, etc.

- Le-aș fi dat și eu ”medicație care să le controleze saturația de oxigen”, dar eu nu am scheme de tratament care să ”îmi aparțină”, așa că, urmez protocolul. Da, protocolul ăla de care dumneavoastră ziceți că omoară pacienți.

- No, ce să vezi, aș fi vrut să-i trimit și eu ”la plimbare în loc de heparină, așa cum ai făcut dumneata, dar culmea, pacienții ăștea, sunt cu stare generală proastă, SpO2 scăzut, iar plimbarea dumneata le scade și mai mult oxigenul, că de, așa e în medicină, așa că, i-am pus să stea cuminți în pat, cu oxigen și le-am prescris și heparină. Dar na, aș fac ”io”, că de, nu am o schemă de tratament care să ”îmi aparțină”.

- No, ce să zic, nici ”io” nu mă sperii de saturația oxigenului 80% sau mai mică, dar internez pacientul, pentru tratament și supraveghere, că de, așa zice la protocol. Mă rog, matele ar trebui să te cam lași de meserie, dacă nu te sperii de saturați 80% sau 65% și trimiți pacienții la plimbare. Mă rog, nu intrăm în detalii, că cine știe, iar vorbim de studii și ”io” nu prea am făcut din astea.

- Despre Kaletra, știu doar atât, că nu am prescris și nici nu o să prescriu în COVID.", a precizat medicul pneumolog Sorin Bivolaru. Continuarea declarației AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel