Medicul Adrian Marinescu, recomandări pentru întâlnirile de sărbători

Dr. Adrian Marinescu
Medicul Adrian Marinescu a vorbit despre cum să prevenim îmbolnăvirea în perioada care urmează. 

Medicul Adrian Marinescu spune că înaintea sărbătorilor ar fi bine să ne testăm, mai ales dacă ne gândim să ne vizităm rudele. Pe de altă parte, el recomandă întâlniri cât mai restrânse și cât mai puține, pentru a evita să ne îmbolnăvim.
„Întâlnirile să fie la nivel restrâns, să plecăm de la ideea că ce din jurul nostru ar putea fi asimptomatici sau ușor simptomatici și să fie infectați. N-ar fi rău să ne testăm înainte să mergem la masa de Crăciun sau de Revelion. Pentru a avea o siguranță mai mare. O să fie momentul când lăsăm garda jos, nu mai purtăm mască, distanțarea nu mai există, regulile de igienă sunt și ele lăsate deoparte și astfel soluția ar fi ca întâlnirile să fie în număr restrâns de oameni. Atenție! Asimptomaticii nu pot fi depistați doar dacă ne uităm la ei, chiar dacă ne e rudă poate fi infectată” a spus Adrian Marinescu la Antena1.
De asemenea, medicul mai atrage atenția că vine o perioadă în care vom face cumpărături mai frecvente, astfel că va trebui să fim foarte atenți la igiena mâinilor.
”Dacă păstrăm igiena mâinilor nu contează ce fel de coș luăm. Important este să avem grijă la igienă și să purtăm mască. Nu e nevoie să dezinfectăm ambalajele, mâinile sunt cele care transmit orice deci dacă le avem curate, nu există niciun risc” a mai adăugat medicul. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel