Medicina Stilului de Viață, promovată de Declarația de la Doha. Șase intervenții fundamentale pentru sănătate

Activitatea fizică regulată, una dintre cele șase condiții pentru o viață lungă și sănătoasă. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: RUN 4 FFWPU, Pexels
Declarația de la Doha, publicată în contextul celebrării Săptămânii Medicinei Stilului de Viață își propune să dezvolte această disciplina emergentă şi  să servească ca instrument esențial în promovarea și dezvoltarea ei la nivel mondial.

„Declarația de la Doha subliniază importanța adoptării Medicinei Stilului de Viață (MSV) pentru a promova sănătatea și bunăstarea, preveni bolile și inversa condițiile cronice legate de stilul de viață. MSV se bazează pe șase intervenții fundamentale: alimentație sănătoasă, activitate fizică regulată, gestionarea stresului, somn restaurativ, conexiuni sociale și evitarea substanțelor de risc. Acest document crucial reprezintă un angajament colectiv pentru incluziune și pentru o populație sănătoasă prin promovarea, dezvoltarea și aplicarea MSV. Beneficiile MSV includ îmbunătățirea satisfacției pacienților, reducerea costurilor de îngrijire a sănătății și îmbunătățirea sănătății pacienților. Declarația subliniază, de asemenea, necesitatea integrării competențelor de MSV în programele de formare a profesioniștilor din domeniul sănătății”, se arată într-un comunicat al Senatului Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

”Misiunea noastră este alimentată de necesitatea urgentă de educație de calitate și formare în aplicarea clinică a Medicinei Stilului de Viață. Prin evenimente educaționale dinamice, instrumente, resurse și campanii de advocacy, susținem și promovăm activ această abordare transformațională în domeniul sănătății”, declară Atena Stoica, psiholog clinician, Vice-Președinte RSLM.

Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României susține eforturile de promovare a medicinei stilului de viaţă, în contextul preocupării pentru longevitate si publicării Declaraţiei de la Doha. Printre cele mai importante preocupări ale Senatului Științific se numără creșterea calității vieții și cercetarea în domeniul longevității.

„În contextul în care la nivelul anului 2023 segmentul 85+ reprezenta 1,94% din totalul populației din țara noastră iar vârsta mediană din România este de 41,3 ani, Senatul Științific își asumă un rol de pionier în ceea ce privește longevitatea în România şi susţine orice demers care are ca obiectiv creşterea speranţei de viată.  Programul „Longevity”, derulat de Senatul Științific, promovează și susține longevitatea românilor prin: finanțarea cercetării dezvoltarea, în stadiu incipient, a unor soluții medicale ce pot contribui la creșterea duratei de viață sănătoasă a omului, dar și accesul la facilități și servicii de gerontologie”, arată Senatul Științific al FDVR.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel