Medicii specialiști și managerii spitalelor publice pot solicita prelungirea programului, cu decontarea serviciilor

Medic
Medicii specialiști și managerii spitalelor publice pot solicita prelungirea programului de lucru, pentru a permite decontarea unui număr mai mare de consultații.

Managerii spitalelor publice şi medicii specialişti pot solicita prelungirea programului de lucru, în condiţiile unei adresabilităţi crescute din partea pacienţilor, până în prezent Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava dând aprobare în acest sens unui număr de 24 de furnizori de servicii medicale din judeţ, a anun'at directorul instituţiei, Claudiu Cobuz.

El a spus că medicii specialişti şi managerii spitalelor publice din judeţ pot solicita majorarea programului de lucru, ce permite decontarea unui număr mai mare de consultaţii medicale acordate persoanelor asigurate de către medicii specialişti.

Cobuz a precizat că, în prezent, CAS Suceava are încheiate 111 contracte de prestări servicii medicale în ambulatoriul de specialitate clinic cu 380 medici specialişti, incluzând şi ambulatoriile de specialitate ale spitalelor publice.

Potrivit lui Cobuz, o comisie constituită, conform prevederilor legale, din reprezentanţi ai CAS, DSP, ai Colegiului Judeţean al Medicilor, ai asociaţilor sindicale şi ai celei patronale a medicilor specialişti analizează necesarul de servicii medicale de specialitate şi stabileşte necesarul de medici specialişti pentru fiecare specialitate clinică şi zonă a judeţului.

Directorul CAS Suceava a menţionat că pentru specialităţile clinice o normă reprezintă un program de lucru de şapte ore în medie pe zi, adică de 35 de ore pe săptămână.

"În condiţii de adresabilitate crescută din partea pacienţilor, pentru o anumită specialitate, se poate prelungi programul de lucru, iar medicii specialişti şi managerii spitalelor publice, pentru cabinetele ambulatorii de specialitate ale spitalelor, pot solicita CAS Suceava majorarea programului. Prelungirea programului permite decontarea unui număr mai mare de consultaţii medicale acordate persoanelor asigurate de către medicii specialişti. Pentru a veni în sprijinul asiguraţilor, CAS Suceava nu a limitat şi a aprobat de fiecare dată solicitările medicilor specialişti de prelungire a programului de consultaţii, astfel încât mai mulţi pacienţi au primit servicii medicale gratuite", a spus Cobuz, citat de agerpres.ro.

În cazul a 24 de furnizori de servicii medicale din ambulatoriul de specialitate, în întregul judeţ, a fost aprobată prelungirea programului de lucru pentru specialităţile medicale psihiatrie, dermatologie, diabet, oftalmologie, oncologie, neurologie, neuropsihiatrie infantilă, ortopedie, pediatrie, medicina internă şi ORL. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel