Medicii de familie nu semnează actul de continuare a activității de la 1 februarie: Numai împreună putem obţine respectul pe care îl merităm!

medicii de familie - FOTO: Freepik@dragonimages
Reprezentanții județeni ai medicilor de familie au anunțat că au decis să nu semneze un act adițional pentru continuarea activității începând cu data de 1 februarie, în cazul în care condițiile contractuale propuse vor fi diferite de cele existente în prezent.

Decizia a fost luată în urma unei analize atente a condițiilor actuale de muncă în domeniul medical și a presiunilor din sistemul de sănătate. Medicii de familie consideră că este necesar să protejeze drepturile și condițiile lor de lucru în vederea asigurării unei îngrijiri medicale de calitate pentru comunitățile pe care le deservesc.

Reprezentanții medicilor de familie mulțumesc colegilor lor pentru susținerea manifestată în acțiunile de protest desfășurate până în prezent și anunță intenția de a continua astfel de acțiuni la nivel local și național.

Aceștia subliniază importanța solidarității în rândul profesiei și exprimă dorința de a colabora cu autoritățile pentru găsirea unor soluții juste și sustenabile pentru sistemul de sănătate.

"Reprezentanţii judeţeni ai medicilor de familie au hotărât în şedinţă din seara aceasta nesemnarea unui act adiţional de continuare a activităţii începând cu 1 februarie în cazul în care condiţiile contractuale vor fi diferite de cele în vigoare în acest moment. 

Mulţumim tuturor colegilor medici de familie pentru susţinerea lor în acţiunile de protest pe care le-am desfăşurat şi le vom desfăşura în continuare atât la nivel local cât şi la nivel naţional. 

Numai împreună putem obţine respectul pe care îl merităm!", arată Dina Mergeani, Preşedinte SNMF, pe pagina de Facebook a Societății Naționale de Medicina Familiei.

Reamintim faptul că medicii de familie sunt nemulțumiți de noul contract publicat în transparență decizională de Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Potrivit documentului, se arată că va avea loc diminuarea sumei alocate pentru asistența medicală primară de la bugetul de stat pentru anul 2024, raportat la cea alocată pentru anul 2023.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel