Medicii de familie cer renegocierea contractului. Adriana Mihalaș: Ar trebui să existe o egalitate. Niciodată nu a fost așa. Mi se pare disperant!

medicii de familie - FOTO: Freepik@DCStudio
Medicii de familie cer renegocierea contractului cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. 

Medicii de familie cer renegocierea contractului cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Veniturile acestora vor fi semnificativ diminuate în urma datelor publicate de CNAS în transparență decizională.

Potrivit documentului, se arată că va avea loc diminuarea sumei alocate pentru asistența medicală primară de la bugetul de stat pentru anul 2024, raportat la cea alocată pentru anul 2023.

”În situația în care, chiar în condițiile unui buget mai mare alocat asistenței medicale primare în anul 2023, casele de asigurări de sănătate județene înregistrează restanțe în plata serviciilor medicale specifice, astfel cum am arătat la punctul 1, vă solicităm să prezentați care a fost raționamentul ce a stat la baza diminuarii bugetului pentru asistența medicală primară și cum a fost fundamentată propunerea CNAS.

Vezi și: Medicii de familie, revoltați pe tăierea bugetului. Sandra Alexiu: Este o lipsă de respect totală! Credeam că nu o să mai trăiesc să văd lucrul acesta

"Pledăm pentru negociere, o negociere normală care ar avea ca rezultat schimbarea cadrului legislativ, drept consecință creșterea actului medical. Sunt medic de familie de mai bine de 25 de ani și în fiecare an am văzut cum Casa Națională de Asigurări de Sănătate vine într-o poziție de forță în acestă negociere și niciodată nu am văzut furnizorul.

Într-o negociere ar trebui să fim echilibrați. Ar trebui să existe o egalitate. În niciun an nu a fost, dar așa cum e acum, mi se pare disperant. Eu pledez pentru negociere, pentru creșterea valorii punctului, dar aș vrea să se negocieze fiecare punct din contractul cadru, nu doar valoarea punctului.

Dacă tot am trecut prin pandemie și mai e un război la poartă, se întâmplă uneori, ca după ce semnăm un contract cadru să se întâmple ceva. Vine ceva peste noi. Ar trebui să existe o clauză în contract de modificare a contractului din mers. Nu există și nu a existat.

Pledez pentru negociere echilibrată pentru fiecare punct din contract și a valorii punctului", a explicat dr. Adriana Mihalaș, medic de familie, secretar general Biroul Consiliului Municipal al Colegiului Medicilor din municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel