Medici de la UPU: riscul de malpraxis există ”în fiecare minut”

UPU
Medicii de la UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă au trimis o adresă DSP în care semnalează situația tensionată din unitate și susțin că riscul de malpraxis există "în fiecare minut".

Întreg colectivul de medici din cadrul UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a semnat o adresă pe care a trimis-o Direcţiei de Sănătate Publică  la sfârșitul săptămânii trecute. Cadrele medicale vorbesc în respectivul document despre o situație ”explozivă” din pricina cazurilor COVID-19 și non-COVID-19, dar și despre faptul că riscul de malpraxis există "în fiecare minut". 
Se mai amintește că există probleme grave în ceea ce priveşte spaţiile destinate suspecţilor de infecţie cu noul coronavirus, dar şi acoperirea cu personal a necesităţilor, potrivit Agerpres.

”Acest lucru se întâmplă deoarece, după stabilirea diagnosticului COVID-19, pacienţii nu pot fi trimişi la spitalele din judeţ care ar fi trebuit să îi primească pentru internare, deoarece acestea nu au locuri libere, iar majoritatea pacienţilor refuză transferul în alte judeţe. Cu toate acestea, (...) s-au făcut eforturi pentru asigurarea hranei şi medicaţiei specifice stabilite în urma consulturilor de specialitate pentru pacienţii care staţionează în UPU, neavând locuri în spitalele COVID", precizează surse din unitatea medicală pentru Agerpres.

În documentul trimis DSP-ului se mai arată: ”Se cere în acelaşi timp ca personalul medical să răspundă la avalanşa de telefoane, să completeze fisele de prezentare ale pacienţilor, să facă nenumărate statistici şi în acelaşi timp să lucreze la cazuri, să trateze şi să supravegheze, fiind atenţi la funcţiile lor vitale, pacienţi cu afecţiuni grave: pacienţi agresivi, agitaţi, cu boli psihice sau sub influenţa băuturilor alcoolice sau aflaţi în şoc sau în stop cardio-respirator, aceasta este reţeta sigură pentru un potenţial malpraxis, generând scandaluri imense de care va răspunde doar personalul implicat”.

La aceste acuzații se adaugă și insuficiența aparaturii față de necesităţi.

Medicii de la UPU Ploiești solicită unității spitalului să extindă spaţiile de izolare, să le reabiliteze pe cele existente şi să suplimenteze personalul UPU conform necesităţilor şi cer ca laboratorul central al spitalului să aibă continuitate în preluarea probelor pentru testele PCR ale pacienţilor prezentaţi în UPU pentru a se stabili un diagnostic într-un timp cât mai scurt. Totodată, ei mai vor ca DSP să determine spitalele suport din Prahova să îşi amenajeze un număr suficient de izolatoare pentru primirea, diagnosticarea şi tratarea pacienţilor suspecţi COVID, dar şi să-şi mărească numărul de paturi pentru internarea lor.




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel