Medicamentul pentru cistită, care te poate lăsa fără vedere

Ochi
Un medicament utilzat pentru tratarea cistitei s-a constatat că afectează vederea. Efectul secundar al medicamentului imită degenerarea maculară.

Un medicament prescris pe scară largă pentru o afecțiune a vezicii urinare de zeci de ani, pare a fi acum toxic pentru retină, țesutul din spatele ochiului care ne permite să vedem. Un raport inițial de anul trecut că Elmiron (pentosan polisulfat de sodiu) poate fi asociat cu leziuni ale retinei. Trei oftalmologi au efectuat o revizuire a pacienților la Kaiser Permanente din nordul Californiei. Ei au descoperit că aproximativ un sfert dintre pacienții cu expunere semnificativă la Elmiron au arătat semne definite de leziuni oculare și că această toxicitate medicamentoasă ar putea masca ca alte afecțiuni retiniene cunoscute, cum ar fi degenerarea maculară legată de vârstă sau distrofia modelului. Cercetarea fost prezentată la cea de-a 123-a reuniune anuală a Academiei Americane de Oftalmologie.

Cistita interstițială provoacă dureri cronice în vezică și zona pelvisului. Se estimează că peste 1 milion de persoane din Statele Unite, majoritatea femei, suferă de această boală. Elmiron este singura pastilă aprobată de FDA pentru a o trata. Ca un suport principal al tratamentului de zeci de ani, sute de mii de persoane au fost probabil expuse la acest medicament.

Anul trecut, Nieraj Jain, de la Emory Eye Center din Atlanta, A raportat că șase pacienți care au luat Elmiron de aproximativ 15 ani au dezvoltat modificări neobișnuite în macula lor, partea centrală a retinei responsabilă de vederea clară, centrală. Deoarece nimic din istoricul medical al pacienților sau testele diagnostice nu au explicat modelul subtil, dar izbitor al anomaliilor, dr. Jain și colegii săi au avertizat că utilizarea îndelungată a Elmiron poate dăuna retinei.

Când e prea mult?

Medicii Robin A. Vora, Amar P. Patel și Ronald Melles, oftalmologi de la Kaiser Permanente, au ascultat acest avertisment și au verificat pacienții lor legat de acest avertisment. Inițial, au găsit o femeie cu tratament de lungă durată, care a fost diagnosticată greșit ca având o distrofie retiniană. Acest caz îngrijorător i-a determinat să examineze întreaga bază de date a lui Kaiser de 4,3 milioane de pacienți.

Au găsit 140 de pacienți care au luat în medie 5.000 de pastile pe parcursul a 15 ani. Dintre cei 140 de pacienți, 91 au acceptat să participe la un examen. Doctorii. Vora, Patel și Melles au luat imagini detaliate ale spatelui ochilor și apoi au împărțit imaginile în trei categorii: normal, posibil anormalitate, anomalie certă, iar 22 din cei 91 de pacienți au prezentat semne clare de toxicitate la medicamente. Rata de toxicitate a crescut odată cu cantitatea de medicament consumată, de la 11 % dintre cei care iau 500 până la 1.000 de grame, la 42 % din cei care iau 1.500 de grame sau mai mult.

 „Este păcat. Ai un pacient cu o afecțiune cronică cum ar fi cistita interstițială, pentru care nu există niciun tratament și niciun tratament eficient. Ei sunt supuși acestor medicamente, deoarece se crede că are puține efecte secundare și puține riscuri și nimeni nu se mai gândește la asta. Și an de an, numărul de pastile pe care le iau crește și crește”, a spus dr. Vora.

Deoarece nu este clar cât de multă medicație este considerată prea mult, dr. Vora recomandă pacienților care nu arată niciun semn de toxicitate pentru afectarea retinei cel puțin o dată pe an. Pentru cei care prezintă unele semne de deteriorare, el recomandă să discute cu medicul urolog sau ob / gyn despre întreruperea medicamentelor.

O veste bună este că, dacă sunt identificate din timp, daunele pot fi atenuate prin oprirea medicației. În stadiul târziu, toxicitatea poate imita degenerarea maculară legată de vârstă atrofică în stadiu tardiv și poate duce la pierderea vederii permanente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel