Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medicamente, reclamă. Ministrul Sănătății: Dacă ne uităm la TV, părem o ţară de oameni foarte bolnavi
20 sep, 19:24
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că se poartă discuţii cu producătorii şi distribuitorii de medicamente legat de reglementarea publicității la medicamente.
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Foto: DC MEDICAL

Medicamente, reclamă. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri, 20 septembrie, într-o conferință, că se poartă discuţii cu producătorii şi distribuitorii de medicamente pe mai multe paliere legate de politica în acest domeniu, care ar trebui ”reformată din temelie”, potrivit Agerpres.

Întrebată de jurnalişti, vineri, cu prilejul participării sale la o conferinţă, dacă se gândeşte să reglementeze mai bine publicitatea la medicamente, Sorina Pintea a afirmat:

”Dacă ne uităm la televizor, părem o ţară de oameni foarte bolnavi, care consumă foarte multe medicamente. Ne gândim la o serie de măsuri pe care să le luăm legate de un stil de viaţă sănătos, un capitol în prevenţie, în Legea prevenţiei, sunt foarte multe discuţii pe această temă. Dar ca să vă răspund pe scurt, da, ne gândim şi la aceste aspecte, negociem, suntem în discuţii cu producătorii, cu distribuitorii, pe mai multe paliere legate de politica medicamentului, pe care trebuie să o reformăm din temelie”.


Ştiri Recomandate

Creier activ: cum să-ți menții creierul tânăr și la vârste înaintate
Fibroza chistică: boala genetică poate da simptome și purtătorilor, care nu fac boala
Acneea și depresia, conexiune stranie care durează doar câțiva ani
5 lucruri pe care orice femeie ar trebui să le știe despre cancerul ovarian
Produse din plante care interacționează cu medicamentele. Ce să eviți
Rujeolă în copilărie, risc crescut pentru o boală pulmonară cumplită la vârstă adultă
Comentarii