Medicamente anti-obezitate, schimbare pentru industria alimentară: Vor lua aceste pastile, vor slăbi și vor mânca mai puțin. Se gândesc la produse care să "însoțească" medicamentele de slăbit

Medicamente - Foto: Freepik @room76photography
Medicamentele anti-obezitate pot fi un impuls pentru producătorii de alimente, spun investitorii, arată o analiză Reuters.

Creșterea cererii pentru medicamentele anti-obezitate care suprimă pofta de mâncare, cum ar fi Novo Wegovy prezintă oportunități producătorii din industria alimentară, iar reacția inițial pesimistă a pieței ar putea să fie exagerată, potrivit investitorilor.

Când Walmart a declarat luna aceasta că a văzut o ușoară retragere a consumului de alimente atunci când oamenii luau medicamente, aceasta a declanșat o vânzare a acțiunilor unor companii precum Nestle, cel mai mare producător de alimente ambalate din lume.

"Se simte ca o reacție exagerată. Oamenii extrapolează pe termen lung obiceiuri de consum pe termen lung", a spus Richard Saldanha, manager de portofoliu la Aviva.

Wegovy s-a dovedit deja un succes fenomenal în Statele Unite ale Americii Statele Unite și este acum în curs de desfășurare pe unele piețe europene inclusiv Norvegia, Danemarca și Germania, ceea ce a stârnit îngrijorări ale consumatorilor și a industriei de retail că vânzările de produse alimentare ar putea fi afectate.

"Descoperirea Novo poate duce cu siguranță la schimbări majore - atât pentru companiile din domeniul alimentar și al băuturilor, dar și pentru alte acțiuni legate de sănătate din cadrul industriei obezității", a declarat Kiran Aziz, șef al investițiilor responsabile la cea mai mare companie norvegiană de fond de pensii din Norvegia, KLP, care deține participații atât la Novo Nordisk, cât și la o serie de companii din domeniul alimentar.

Ea a adăugat că ar trebui să se acorde mai multă atenție la impactul asupra supermarketurilor, unde marjele sunt mai reduse și impactul asupra rentabilității poate fi mai mare.

Nu vor afecta industia pe termen lung

 

Nestle a început deja să lucreze la produse care să "însoțească" medicamente pentru pierderea în greutate, cum ar fi Wegovy, a declarat directorul general Mark Schneider la sfârșitul anului trecut săptămâna trecută, care ar putea include suplimente pentru a ajuta la compensarea "pierderea masei musculare slabe" și "recăpătarea rapidă a greutății".

Aceste inițiative, precum și disponibilitatea limitată a medicamentului luptă să țină pasul cu cererea, i-au convins pe unii investitori că așa-numitele "medicamente miraculoase" nu vor afecta industria pe termen lung.

"Problema este că grupurile economice sociale inferioare au mai multe obezitate și factori de risc, dar costul de a lua aceste medicamente este un factor limitativ", a declarat Arda Ural, EY Americas Industry Markets Leader, Health Sciences and Wellness, care a completat că: "Făcând asta începem să vedem impactul pozitiv ce se va schimba cu o viteză glaciară".

Cu toate acestea, impactul bursier i-a lăsat pe unii producători de alimente "tremurând", a declarat John Plassard, specialist senior în investiții la investitorul Nestle.

"Companiile cele mai expuse la risc ar putea fi cele dedicate exclusiv la 'junk food', sau lanțurile de restaurante care nu oferă prea multe alternative", a spus acesta.

"Dacă piața îmi va oferi o reducere, voi fi fericit să o accept", a spus Brian Frank, manager de portofoliu al fondului Frank Value.

Creșterea numărului de medicamente care suprimă pofta de mâncare pare să fie o dinamică condusă de SUA, a declarat My Nguyen, analist de cercetare la Legal & General Investment Management America, care a completat că: "În alte părți, tendințe precum ar fi clasele de mijloc mai bogate și mai mobile din țările emergente pot susține schimbările către gustări și alimente de conveniență".

Un manager de portofoliu de la Union Investments din Germania, care are participații în Unilever și Coca Cola, a spus că percepția că medicamentele pentru slăbit vor fi rele pentru industrie va fi greu de combătut.

"Toată lumea presupune că oamenii vor lua aceste pastile și vor slăbi, și vor mânca mai puțin. Iar companiile nu pot dovedi că acest lucru nu este adevărat", a spus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel