Medicament revoluționar COVID-19 cu plasmă de la donatori. Cum funcționează
22 ian, 13:41
Ce presupune acest medicament anti-COVID-19 cu plasmă de la donatori.

Ce presupune acest medicament anti-COVID-19 cu plasmă de la donatori.

"Informația trebuie întâmpinată cu naturalețe, cu prudență și realism, pentru că utilizarea imunoglobulinelor în medicină și, în special, în bolile infecțioase nu este nouă. Imunoglobulinele se folosesc în agenda terapeutică de zeci de ani. Noi deja, în arsenalul terapeutic anti-COVID-19, am folosit plasma, iar următorul pas era ca din plasmă să se identifice și să se selecteze imunoglobulinele care se identifică oarecum cu anticorpii. Sunt, de fapt, o colecție de anticorpi. Ori, iarăși anticorpii monoclonali au fost deja utilizați cu succes de studii în infecția COVID-19. Se știe cazul deja mediatizat al președintelui american. Ei (n.r. - anticorpii) sunt recomandați în stadiile precoce. 

De această dată, este vorba de anticorpi policlonali care, spre deosebire de cei monoclonali, constituie o populație eterogenă de anticorpi, ei interacționează cu mai mulți epitopi ai unui antigen. Sunt cu specificitate mai redusă, însă sunt mai ieftini și se obțin mai ușor. 

Studiul acesta va fi inițiat în luna februarie. Deci o să dureze, așa că nu constituie o perspectivă imediată.", a precizat medicul Ioan Ștefan, șef secție boli infecțioase Spitalul Militar Central. 

 


Ştiri Recomandate

LORNOXICAMUM - prospect
L-ORNITIN L-ASPARTAT - prospect
Dr Beatrice Mahler: tulpina sud-africană pune probleme
PONATINIBUM - prospect
SULFASALAZINUM - prospect
Primele animale din lume vaccinate împotriva COVID-19
PODOPHYLLOTOXINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri