Medic stomatolog: cum vor funcționa cabinetele după 15 mai
13 mai, 15:12
Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog ortodont, a explicat care sunt regulile ce ar trebui respectate la cabinetele stomatologice după data de 15 mai.
Medicul dentist trebuie să poarte echipament de protecție

Medicul stomatolog ortodont Denisa Zaharia a elaborat un protocol de funcționare și igienizare pentru personal și paceinți care ar trebui respectat opdată cu începerea activității de după data de 15 mai, conform normelor impuse de Colegiul Medicilor Dentiști din România și ale Direcției de Sănătate Publică. „În această perioadă, obiectivul nostru este asigurarea accesului în siguranță a pacienților la tratamentele stomatologice de care au nevoie și care se pare că le-au lipsit foarte mult în ultimele luni. Clinica va fi deschisă de la 8.30 dimineață până la ora 21.00 seara, iar, în cele 4 cabinete ale noastre, personalul medical va lucra în două ture în care se vor trata maxim patru pacienți pe tură. Vom avea o pauză de 20 de minute între pacienți pentru dezinfectarea, aerisirea și pregătirea cabinetului pentru următorul pacient.

Accesul pacienților în clinică se va putea face doar cu programare telefonică sau online, va fi necesar că pacienții să respecte cu strictețe ora programării pentru a nu se intersecta cu alți pacienți și să încerce să nu vină însoțiți, deoarece sala de așteptare nu va permite staționări pentru o perioada, până la noi reglementări. 

Vom evalua riscul fiecărei persoane care va intra în clinică de a fi infectată cu SARS-COV-2, atât prin verificarea temperaturii, cât și printr-un chestionar de evaluare a stării de sănătate completat și semnat pe proprie răspundere. Odată triajul realizat, pacientul va avea la dispoziție covorașul cu clor de la intrare pentru dezinfectarea încălțămintei, gel dezinfectant pentru mâini pentru igienizare, saci și recipiente speciale pentru depozitarea bunurilor personale, precum și echipament speciale de protecție de unică folosință precum botoși, bonetă, halat și mască”, a explicat Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog ortodont.


Ştiri Recomandate

Posibil nou organ, descoperit în spatele nasului! Ce rol are și cum de nu a fost văzut până acum
Știrile zilei - 22 octombrie: cele mai importante știri din sănătate
Focar de COVID-19 la un club sportiv: opt persoane infectate
Apa de gură care te-ar scăpa de coronavirus
Centru de Excelență în Telemedicină, lansat de FDA
Vaccin nou care protejează de HPV și cancer de col uterin
6 alimente bogate în vitamina D
INDACATEROLUM + GLICOPIRONIUM - prospect
RAMIPRILUM - prospect
GANCICLOVIRUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri