Medic stomatolog: cum vor funcționa cabinetele după 15 mai

Medicul dentist trebuie să poarte echipament de protecție
Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog ortodont, a explicat care sunt regulile ce ar trebui respectate la cabinetele stomatologice după data de 15 mai.

Medicul stomatolog ortodont Denisa Zaharia a elaborat un protocol de funcționare și igienizare pentru personal și paceinți care ar trebui respectat opdată cu începerea activității de după data de 15 mai, conform normelor impuse de Colegiul Medicilor Dentiști din România și ale Direcției de Sănătate Publică. „În această perioadă, obiectivul nostru este asigurarea accesului în siguranță a pacienților la tratamentele stomatologice de care au nevoie și care se pare că le-au lipsit foarte mult în ultimele luni. Clinica va fi deschisă de la 8.30 dimineață până la ora 21.00 seara, iar, în cele 4 cabinete ale noastre, personalul medical va lucra în două ture în care se vor trata maxim patru pacienți pe tură. Vom avea o pauză de 20 de minute între pacienți pentru dezinfectarea, aerisirea și pregătirea cabinetului pentru următorul pacient.

Accesul pacienților în clinică se va putea face doar cu programare telefonică sau online, va fi necesar că pacienții să respecte cu strictețe ora programării pentru a nu se intersecta cu alți pacienți și să încerce să nu vină însoțiți, deoarece sala de așteptare nu va permite staționări pentru o perioada, până la noi reglementări. 

Vom evalua riscul fiecărei persoane care va intra în clinică de a fi infectată cu SARS-COV-2, atât prin verificarea temperaturii, cât și printr-un chestionar de evaluare a stării de sănătate completat și semnat pe proprie răspundere. Odată triajul realizat, pacientul va avea la dispoziție covorașul cu clor de la intrare pentru dezinfectarea încălțămintei, gel dezinfectant pentru mâini pentru igienizare, saci și recipiente speciale pentru depozitarea bunurilor personale, precum și echipament speciale de protecție de unică folosință precum botoși, bonetă, halat și mască”, a explicat Dr. Denisa Zaharia, medic stomatolog ortodont.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel