Medic gorjean, obligat să achite peste 1 milion de lei, daune morale

Medic
Un medic este obligat de instanță să plătească peste 1 milion de lei spitalului la care lucrează. Suma a fost achitată de unitatea medicală familiei unei tinere care a murit în urma unei culpe medicale, iar acum unitatea medicală se îndreaptă împotriva medicului care a greșit.

Medicul Carmen Braia este obligată de instanță să achite Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu peste 1 milion de lei, echivalentul a 480.000 de euro. Banii au fost câștigați în instanță de familia unei tinere de 17 ani care a murit, în 2011, după ce i s-a administrat o injecție cu antibiotic, fără să-i fie testată reacția la antibiotice. După decesul tinerei, familia acesteia s-a înreptat împotriva spitalului în instanță și a câștigat suma de 480.000 de euro, drept daune morale, potrivit pandurul.ro.

La șapte ani de la acest eveniment, Carmen Braia a fost condamnată definitiv pentru ucidere din culpă la trei ani de închisoare, cu suspendare. După ce suma uriașă a fost achitată de căte spital, ulterior, unitatea medicală s-a îndreptat împotriva medicului vinovat, pentru a recupera suma. Tribunalul Gorj a admis acțiunea și o obligă pe pârâtă să achite reclamantului suma de 1.019.529,40 lei, se arată în minuta sentinței.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel