Medic, după o călătorie cu trenul: „Ce speranță de oprire a pandemiei ăsteia ziceți că avem? Inconștienți!”

Purtatul măștii în tren este obligatoriu. Foto: Pixabay
Medicul Livia David de la Spitalul Judeţean din Craiova povestește experiența trăită recent într-o călătorie cu trenul.  

Medicul craiovean Livia David a povestit ce-a observat în câteva ore de mers cu trenul: regula distanțării e ignorată până și de cei care vând bilete cât să umple compartimentele, oamenii n-au nicio problemă să se înghesuie, iar masca e pusă în mult pre aulte cazuri doar de ochii lumii, nu pentru protecție. 

„Am putut ieri avea o imagine a respectării/nerespectării regulilor de distanțare socială și de protecție personală în România. Pe parcursul a câtorva ore, petrecute într-un tren...

La urcarea în tren, majoritatea oamenilor, covârșitoarea majoritate, aveau măști. Purtate care cum apucau, ba sub nas, ba sub bărbie, unii, însă, corect. Oameni de toate vârstele și condițiile. Două excepții, unul la vreo 20, altul la vreo 50 de ani. Fără mască deloc... nimeni nu pare deranjat, nimeni nu protestează. Aglomerație în compartiment, 8 locuri, toate ocupate, în afară compartimentului doar o persoană. Așa a împărțit computerul biletele...

Plec din compartiment, că să mă așez în spațiul rămas liber din afară să... Îi întreb și pe ceilalți dacă nu vor să găsească un loc, în acea zona... să nu mai stea înghesuiți. Nu vor.

Între timp, controlorul constată că doamna din vecinătate nu e la clasa pentru care luase bilet, o roagă să părăsească vagonul, iar ea îl ascultă, fără să protesteze. Poartă amândoi masca corect. Nu rămân singură acolo. În locul doamnei se așează un cuplu, cu măști... în stânga mea, un domn, tot cu mască..

Vine și domnul de 50 fără mască.. dar ceva nu îi convine.. pleacă mai departe.. se răzgândește.. se întoarce și râde cu cei doi din față.. tot fără mască, desigur.. În final, dispare. Rămâne grupul vesel... masca e sub nas.

Vobesc, râd, la un moment dat, coboară masca că să mănânce și coborâtă rămâne, 3 ore de mers. După vreo oră, se așează lângă ei o doamna controloare, cu masca tot sub nas. Deduc că sunt colegi. Ceferiști. În numai 5 minute și masca ei coboară sub bărbie ... o ora întreagă.

Ce speranța de oprire a pandemiei ăsteia ziceți că avem?

P. S. Un domn aflat on suferință, slab, emaciat aproape, ce abia se ținea, la propriu, pe picioare, a purtat corect masca, timp de 3 ore. Absolut impresionant efortul său de a fi corect. Neimpresionant pentru inconștienții din vagon. Trist..foarte trist..”, a povestit dr Livia David, pe pagina sa de Facebook, despre scurta sa călătorie cu trenul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel