Cercetătorii au realizat o...
Doctorul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași, spune că vom fi nevoiți să purtăm mască până în 2023, în mare parte depinzând și de campania de vaccinare.
„Masca va deveni un accesoriu care va face parte din viaţa noastră probabil până în anul 2023. Va depinde foarte mult şi de dorinţa populaţiei de a se vaccina, de a dobândi anticorpi şi de aşa zisa imunizare populaţională care trebuie să ajungă undeva la 80%. Am observat că există o dorinţă a populaţiei de a se vaccina, dacă în prima fază a existat o oarecare reticenţă, probabil şi din cauza cadrelor medicale care nu au explicat importanţa vaccinării. Ulterior, după ce au observat efectele benefice ale vaccinării, destul de multe persoane şi-au schimbat opinia şi doresc să fie vaccinate”, a declarat dr. Florin Roșu.
„Masca va deveni un accesoriu destul de important în viaţa noastră, aşa cum este şi în ţările asiatice. Va trebui să ne obişnuim. Dacă nu pentru noi, să o facem pentru persoanele dragi nouă, astfel încât noi să nu devenim vectori ai agentului patogen către categoriile vulnerabile, din care fac parte bunicii şi părinţii noştri. Purtând masca îi protejăm în primul rând pe ei şi este şi o formă de respect faţă de celelalte persoane din jur”, a mai declarat medicul.
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” din Iași mai spune că noul coronavirus va deveni ca virusul gripal și că vom fi nevoiți să trăim cu el zeci de ani.
„Cred că vom coexista o perioadă lungă de timp, câteva zeci de ani, probabil chiar 10 – 20 de ani, va fi la fel ca virusul gripal şi vom avea opţiunea de a ne vaccina. Aşa cum în momentul de faţă recomandarea la începutul sezonului rece este de a te vaccina antigripal, cred că va exista recomandare şi pentru vaccinarea anti SARS-CoV-2. Să sperăm că va fi o vaccinare anuală şi nu bianuală. Vom şti mai exact pe măsură ce industria farmaceutică va îmbunătăţi vaccinul. Medicina se bazează pe dovezi şi pacientul este pus pe primul plan, nu se scot pe piaţă medicamente, inclusiv vaccinuri, care nu sunt foarte bine verificate. Nici nu avem experienţa timpului, eu sunt convins că la un moment dat vom ajunge, în urma vaccinării, la un titru protector de anticorpi pentru un an de zile”, a mai afirmat dr. Roșu, potrivit Ziarul de Iași.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Cercetătorii au realizat o...
Autodiagnosticarea pe internet poate...
Depresia postpartum este o condiție...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Proteinele sunt macronutrienți vitali...
Alimentația echilibrată, bogată în...