Medic ATI din Sibiu: cel mai greu este să vorbești cu pacientul, și apoi să iei legătura cu familia
19 oct, 19:51

Terapie Intensivă      Foto: RoVaccinare
Medicul ATI Dorelia Maican de la Spitalul Militar din Sibiu spune că COVID e ”mult mai mult decât o simplă infecție respiratorie”.

Într-o postare pe Facebook-ul Ministerului Apărării Naționale, medicul Dorelia Maican de la Spitalul Militar Sibiu spune că ”îngrijirea pacienților din ATI Covid este un efort de echipă” și că ”nu poți să ști dacă vei face o formă severă de COVID”. 

 ”Îngrijirea pacienților din ATI Covid este un efort de echipă. Cred că am înțeles cu toții că trebuie să facem tot ce este necesar pentru a ajuta pacienții, chiar dacă evoluția bolii nu depinde strict de eforturile echipei medicale sau de performanța aparaturii. Cel mai greu este să vorbești cu pacientul, să-l încurajezi când este epuizat, disperat după o gură de aer, să-l intubezi și apoi să iei legătura cu familia și să explici necesitatea unor manopere invazive.Infecția cu SARS CoV 2 înseamnă mult mai mult decât o simplă infecție respiratorie.

În evoluția bolii pot să apară disfuncții respiratorii, cardiace, renale, hepatice, iar tratamentul trebuie adaptat în funcție de pacient. Nu poți ști dacă vei face o formă severă de COVID-19, iar majoritatea pacienților din ATI Covid sunt nevaccinați.

Vaccinul îți poate da o șansă! Alege să te protejezi!”, se arată pe rețelele sociale.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri