Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Măsurile Spitalului Militar Central București. Ce trebuie să facă pacienții
04 iun, 22:22
Conducerea Spitalului Militar Central din București a stabilit o serie de măsuri pentru fluidizarea accesului pacienților în starea de alertă.
Bolnav

Reprezentanții Spitalului Militar Central din București au realizat o serie de măsuri de siguranță pentru accesul pacienților la servicii medicale. În primul rând se vor face programări online și telefonic. ”Toți pacienții care intră în Spitalul Militar Central, cu excepția cazurilor care reprezintă o urgență medicală, sunt programați în prealabil fie online fie telefonic. Toți pacienții programați apar, în timp real, într-o bază de date disponibilă colegilor care se ocupă cu controlul accesului în spital. În momentul prezentării pacienților la punctul de control, după ce sunt legitimați și se verifică faptul că sunt programați, li se permite accesul în incinta spitalului. Facem precizarea că, legitimarea persoanelor care intră în Spitalul Militar Central se face în conformitate cu reglementările specifice ministerului apărării naționale, unitatea noastră find și unitate militară în cadrul acestui minister”, se arată într-un comunicat al unității medicale.

O altă măsură care se va lua din iunie dotarea pacienților internați în regim de spitalizare continuă și a celor internați în regim de spitalizare de zi, cu brățari de identificare, care conțin, în mod codificat date despre identitatea pacientului, secția unde primește asistența medicală de specialitate, numărul foii de observație și alte date utile scopului menționat mai sus.

”În cazul pacienților internați în regim de spitalizare de zi, adică acei pacienți care nu sunt cazați în interiorul spitalului și care revin (pentru analize, consultații, investigații paraclinice, etc.) pe parcursul mai multor zile, la punctul de control din Calea Plevnei a fost implementată o linie de acces rapid, astfel încât, la prezentarea la spital, în urma scanării brățării cu care pacientul a fost dotat la internare (proces care durează maxim 2 secunde), accesul în spital se face imediat fără alte proceduri de verificare, legitimare sau identificare. Măsurile luate s-au dovedit a fi salutare, în primele zile ale acestei luni, media pacienților programați fiind foarte aproape de 1.000 pacienți pe zi, lucru care nu este ușor de administrat și care poate fi în anumite intervale orare, relativ cronofag, raportat la așteptările și nerăbdarea pacienților”, conform sursei citate.

În ce privește aparținătorii, accesul acestora este interzis în incinta Spitalului Militar Central. ”Îi rugăm, și pe această cale, pe pacienții noștri să se programeze, pe cât posibil, în toate intervalele orare disponibile – și nu numai în prima parte a zilei -  atât pentru a evita perioadele de aglomerări la punctul de acces în Spitalul Militar Central, cât și pentru a reduce, pe cât posibil, riscul de infectare cu virusul SARS-CoV 2”, se mai arată în comunicat.

 


Ştiri Recomandate

Dieta vegană. Deficiențele nutriționale care distrug pielea
Nelu Tătaru: Proiectul de lege privind cerinţele CCR este gata
Cancerul testicular, simptome la care trebuie să fii atent
Postul intermitent: de ce este mai recomandat decât alte diete
Pacient reinfectat cu COVID-19, decedat
Tratamentul pentru cancer: obezitatea îi scade eficiența
Tot mai mulți copii au diabet. Explicația specialistului
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
EXCLUSIV
De ce să nu bei bere pe caniculă
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri