Masca de unică folosință, purtată câteva minute. O putem refolosi? Ce zic medicii

Masca
Medicul Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș din București vorbește despre cum ar putea fi refolosită masca de unică folosință.

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București spune că, purtată câteva minute, masca de unică folosință poate fi luată de pe față, ”din spate către față”, și pusă într-o pungă pregătită în acest sens.

”Al doilea lucru pe care îl facem este să avem o soluție pentru dezinfectat la îndemână și să ne igienizăm mâinile. Dacă am folosit masca doar cinci minute la primul magazin, o putem refolosi la următoarea oprire. Ar fi absurd să schimbăm masca la fiecare cinci minute.(...) Ideal este, dacă am mai multe lucruri de făcut și am nevoie de mască la fiecare jumătate de oră, masca ar trebui păstrată până îmi termin aceste activități pentru a nu fi nevoie să o manipulez de multe ori”, afirmă specialistul, conform DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel