Masca de protecție. Medic de familie: e extrem de eficientă și pentru prevenția transmiterii virusului gripal

Masca
Masca de protecție protejează și de alte boli, nu doar de infecția COVID. Psihologii spun că persoanele care au dezvoltat anxietate socială în timpul pandemiei continuă să o mai poarte.

Medicul de familie Rodica Tănăsescu spune că masca protejează de orice viroză și că pentru persoanele imunocompromise - bolnavii de cancer sau HIV - s-ar recomanda purtarea măștii.

”Purtarea măştii este extrem de eficientă şi pentru prevenţia transmiterii virusului gripal, dacă apar alte epidemii care se transmit pe calea aerului atunci este util să purtăm mască. Indiferent că este vorba de gripe sau alte viroze respiratorii”, consideră medicul Rodica Tănăsescu. 

Psihologul Lorena Diaconescu susține că ”masca devine astfel un instrument de protecţie, nu doar din punct de vedere medical, dar devine şi un instrument de care unii oameni se folosesc pentru a se ascunde, pentru a-şi ascunde emoţii, pentru a-şi ascunde anumite imperfecţiuni”, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel