Masca, de ce trebuie purtată în zonele aglomerate: Alexandru Rafila explică

Alexandru Rafila a explicat de ce e necesar să purtăm masca de protecție și afară, dacă suntem în zone aglomerate.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a explicat la Antena 3 de ce este necesar să purtăm mască în spațiile publice aglomerate.

"În primul rând, aș încerca să le explic de ce e o anumită măsură, de ce în anumite zone aglomerate se poartă mască. E foarte simplu, pentru că nu poți păstra acea distanță de siguranță de 1,5 metri și dacă e o aglomerare mare într-un spațiu limitat, singura soluție e să folosești o barieră și bariera este masca. Lucrurile acestea trebuie explicate mai mult, trebuie exemplificate, chiar făcute niște demonstrații video, pentru ca oamenii să înțeleagă, indiferent de nivelul de pregătire. Dacă reușim să limităm consecințele transmiterii bolii, toată zona economică, socială poate să funcționeze. Trebuie să ne apărăm sănătatea, dar și locurile de muncă. Mesajul nu trebuie să fie unul amenințător, ci să-i aducă pe oameni împreună într-o direcție pe care ne-o dorim cu toții", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel