Mărturiile unui medic care s-a vindecat de COVID-19: încă se reface la trei luni de la vindecare

Un medic din Dorohoi a relatat despre experiența cumplită pe care a avut-o după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2 și prin care a trecut până s-a vindecat.

Medicul luptă și acum să se recupereze, la trei luni după ce a fost declarat vindecat de COVID-19. 
Medicul Anca-Marilena Andrei, medic specialist anatomo-patolog în cadrul Spitalului Dorohoi, a fost testată pentru coronavirus, după ce soțul ei, medic în cadrul aceluiași spital, fusese diagnosticat cu temutul virus.
Pe data de 2 mai, femeia în vârstă de 43 de ani, a primit rezultatul testului care îi confirma faptul că a fost infectată, notează Antena 3. Astfel, a fost internată în spitalul unde lucra, pe o secție unde erau tratați numai bolnavi de COVID și a început tratamentul cu Kaletra şi Plaquenil, forma de boală pe care aceasta a dezvoltat-o fiind una uşoară spre medie.
Medicamentele au avut, însă, foarte multe reacţii adverse, femeia având stări de greaţă şi vărsături. Aceasta spune că, timp de trei zile, nu a putut nici măcar să bea apă fără să vomite.
Pe data de 5 mai, medicul a fost transferat la Botoșani, pe Secţia de Boli Infecţioase, unde i-a fost schimbat tratamentul. Însă la scurt timp a dezvoltat o pneumonie interstițială.
Medicii infecţionişti i-au schimbat din nou schema de tratament, pacienta primind două medicamente antivirale, dar şi medicaţie pentru celelalte afecţiuni dezvoltate din cauza bolii, precum şi medicaţie de protecţie.
„Ajunsesem să iau un pumn de pastile. Cel puţin 15. Seara începeam să iau pastilele de la ora 18 şi terminam la ora 21, ca să le pot lua pe rând, inclusiv cu protecţie hepatică, pentru flora intestinală, antibiotice”, a spus medicul Anca-Marilena Andrei.
Medicul a stat internat pe secția Boli Infecțioase până pe data de 19 mai, însă nici acum, la trei luni de la internare, nu s-a refăcut complet. 
„Corpul a fost afectat. Am dezvoltat şi o reacţie hiperimună. Musculatura s-a atrofiat după atât stat la pat, iar în momentul în care am fost externată am suferit şi o criză de lombosciatică, după ce am forţat muşchii. Ulterior, imunitatea organismului a scăzut foarte mult, iar acum suntem în luna august şi încă fac recuperare medicală, mai fac perfuzii pentru întărirea organismului şi încă obosesc dacă fac un pic mai mult efort”, a mai spus Anca-Marilena Andrei.
„Mulţi spun că nu există această boală, dar pur şi simplu simţi cum te duci de pe o zi pe alta. Te degradezi de la o zi la alta. La cel mai mic efort tuşeam. Tot ce le-aş dori celorlalţi ar fi să nu treacă prin această boală şi să nu se degradeze de la o zi la alta. E ca în multe alte situaţii, mulţi nu cred până nu păţesc”, a mai spus medicul Anca-Marilena Andrei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel