Marijuana: legalizarea ei, cifre mai mici la decesul cauzat de opoide

Un studiu arată că perioada legalizării utilizării marijuanei în scop recreativ corespunde cu cifre mai mici privind decesul cauzat de opoide.

Un studiu a examinat modul în care legalizarea marijuanei a afectat mortalitatea în Statele Unite în ultimele două decenii. Cercetătorii au descoperit că legalizarea și accesul la marijuana în scop recrativ a redus mortalitatea anuală cauzată de opioide cu un procent situat între 20% - 35%, cu efecte deosebit de pronunțate pentru opioide sintetice.

Cercetarea extinde descoperirile anterioare conform cărora legile cu marijuana medicală reduc rata mortalității prin exces de opioide.

Descoperirile sunt corelate cu amplaoarea pe care o avea consumul de opoide în Statele Unite și solicitările tot mai mari pentru legalizarea marijuanei în toată America de Nord.

„Legile privind marijuana în scop recreativ afectează o populație mult mai mare decât legile privind marijuana în scop medical, cu toate acestea știm relativ puține despre efectele lor”, a declarat coautorul Nathan W. Chan, doctor, Universitatea din Massachusetts Amherst.

„Concentrându-ne pe valul recent al legilor privind utilizarea de marijuana în scop recreativ din SUA, descoperim că ratele mortalității prin consum de opioide scad atunci când marijuana în scop recreativ devine disponibilă pe scară largă prin dispensare.”

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel