Managerului Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, avertisment: pozitivii, netestați, transmit boala în comunitate

Simptome COVID-19
Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, Cristian Oancea, a făcut declarații legate de cifrele din bilanțul COVID de azi, 14 septembrie.

Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara, a tras un semnal de alarmă în comentariul său despre numărul mic de infectări de luni, 14 septembrie.

”Sigur va fi și o ușoară creștere a numărului de infectări, problema e să nu fie accelerată și accentuată la peste 1800-2000 de cazuri, pentru că parte dintre ele ajung să fie severe și să intre la ATI, iar apoi sunt decesele raportate. (...) O să existe o scădere a numărului de teste și o scădere a numărului de persoane găsite pozitiv. Este îngrijorător, pentru că acele persoane care sunt pozitive și nu sunt testate, ele transmit în comunitate boala și atunci ne vom trezi, din start, cu cazuri moderate și severe direct la spital”, a declarat managerul.

Întreaga sa declarație o puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel