Majoritatea celor pozitivi COVID nu au simptome când fac testul
08 oct 2020, 21:45

Test coronavirus    Foto: pexels.com
O cercetare britanică arată că majoritatea oamenilor pozitivi cu infecția COVID nu au avut simptome în momentul testării.

77% dintre oameni pozitivi cu COVID-19 nu au avut simptome în ziua testului, iar 86% nu au avut niciunul dintre principalele semne de avertizare - o tuse, o temperatură sau o pierdere a gustului sau a mirosului.

Profesorul Irene Petersen la University College London, Marea Britanie, a realizat cercetarea în baza informațiilor de la Office for National Statistics. Studiul a implicat analiza datelor pentru mai mult de 36.000 de persoane care au fost testate între sfârșitul lunii aprilie și sfârșitul lunii iunie. 0,32% au fost pozitivi pentru COVID-19, 23,5% - au fost simptomatici și 76,5% - au fost asimptomatici în ziua în care au fost testați.

Cercetătorii susțin că atunci când au luat în calcul tusea, febra și pierderea gustului/mirosului, considerate  principalele simptome, 86,1% dintre cei pozitivi nu au avut niciunul dintre acestea. Profesorul Peterson suținea că oamenii ar fi putut avea simptome în zilele anterioare testului sau le-au dezvoltat mai târziu, dar cifrele sugerează că un număr mare poate răspândi virusul în timp ce este asimptomatic, arată news.sky.com..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?