Mai bine de jumătate din necesarul de doze de vaccin antigripal au ajuns la Brăila

Vaccinarea
Mai bine de jumătate din necesarul de doze de vaccin au ajuns la Brăila până acum. DSP a solicitat 40.000 de doze de vaccin.

Peste 23.000 de doze de vaccin antigripal, dintr-un necesar de 40.000, au sosit la Brăila, potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Brăila.

Dozele de vaccin antigripal au ajuns în Brăila în trei tranşe, prima a fost de 1.110 de doze, repartizată în luna septembrie, iar celelalte două de câte 11.120 de doze fiecare, în octombrie şi noiembrie.

Dozele primite până în prezent acoperă peste jumătate din necesar, Direcţia de Sănătate Publică Brăila mai având de primit încă o tranşă de doze, arată agerpres.ro.

Pentru vaccinarea împotriva virusului gripal, DSP Brăila a solicitat 40.000 de doze, după ce anul trecut numărul brăilenilor care s-au vaccinat antigripal a ajuns la 30.000.

În sezonul rece 2018-2019, în judeţul Brăila s-au înregistrat patru cazuri de deces la pacienţi nevaccinaţi, care au contactat virusul gripal A-H1. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel