MAE: 151 de români de la ferma din Dingolfing-Landau, Germania, testați pozitiv COVID-19

Alerta, coronavirus
MAE a anunțat oficial că dintre muncitorii români care lucrau la ferma din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, 151 au fost deja confirmați pozitivi cu COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe informează că, potrivit informațiilor comunicate joi de autoritățile germane Consulatului General al României la Munchen, până la acest moment 151 de lucrători români de la ferma din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, au fost testați pozitiv pentru COVID-19. O parte dintre aceștia prezintă simptome ușoare și alții sunt asimptomatici.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, autoritățile germane au precizat că toți lucrătorii confirmați cu COVID-19 beneficiază de monitorizare medicală constantă.
Totodată, au confirmat faptul că, pe perioada carantinei, toate costurile legate de cazare și hrană, plata drepturilor salariale, precum și acordarea unei indemnizații ca despăgubire sunt suportate de către compania angajatoare și autoritățile germane.

Cu referire la cetățenii români testați negativ pentru COVID-19, MAE menționează că aceștia au fost retestați joi și, în funcție de rezultate, va fi analizată posibilitatea reluării activității.

„Consulatul General al României la Munchen continuă dialogul cu autoritățile germane, cu reprezentanții fermei și cu o parte din lucrătorii români din cadrul fermei și acordă asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, se arată în comunicat.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen - 0049 089553307 și 0049 08998106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al Oficiului consular: 0049 1602087789.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel