Madonna, la terapie intensivă, din cauza unei infecții bacteriene grave. Cum se manifestă această infecție: Toată lumea credea că o putem pierde

madonna - FOTO: Captură YouTube@M Videos2
Madonna este la terapie intensivă din cauza unei infecții bacteriene grave.

Madonna și-a amânat turneul mondial din cauza unei infecții bacteriene grave. Madonna, în vârstă de 64 de ani, şi-a amânat turneul din America de Nord şi Europa prilejuit de împlinirea a patru decenii de carieră, ea ajungând la terapie intensivă din cauza unei infecţii bacteriene grave, a anunţat impresarul său, Guy Oseary.

“Sâmbătă, 24 iunie, Madonna a dezvoltat o infecţie bacteriană gravă care a dus la o internare de câteva zile la terapie intensivă. Starea ei de sănătate se îmbunătăţeşte, însă ea se află în continuare sub îngrijire medicală. Se preconizează o recuperare completă.

În acest moment va trebui să întrerupem toate angajamentele, inclusiv turneul. Vom comunica mai multe detalii imediat ce le vom avea, inclusiv o nouă dată de începere a turneului şi pentru spectacolele reprogramate”, este anunţul postat de Oseary, potrivit Today.

O rudă a Madonnei a declarat sub protecția anonimatului pentru Daily Mail că infecția cântăreței a fost atât de gravă, încât familia s-a temut că artista ar putea muri.

”În ultimele două zile, nimeni nu a știut cu adevărat în ce direcție aveau să se îndrepte lucrurile, iar familia s-a pregătea pentru ce e mai rău. Toată lumea credea că o putem pierde, asta a fost realitatea”, a spus ruda.

Vezi și: Frunzele de păstârnac, rol analgezic, ideale pentru sistemul nervos. Ce alte beneficii mai are păstârnacul

Infecțiile bacteriene, ce sunt

Infecțiile bacteriene sunt boli care vă pot afecta pielea, plămânii, creierul, sângele și alte părți ale corpului. Le contractați de la organisme unicelulare care se înmulțesc sau eliberează toxine în corpul dumneavoastră. Printre bolile bacteriene comune se numără infecțiile urinare, intoxicațiile alimentare, infecțiile cu transmitere sexuală și unele infecții ale pielii, sinusurilor și urechilor. Acestea sunt adesea tratate cu antibiotice.

Infecțiile bacteriene sunt orice boală sau afecțiune cauzată de dezvoltarea bacteriilor sau de otrăvuri (toxine). Vă puteți îmbolnăvi din cauza bacteriilor dăunătoare din piele, intestin (tractul gastrointestinal), plămâni, inimă, creier, sânge sau din orice altă parte a corpului.

Bacteriile dăunătoare din mediul înconjurător, o persoană sau un animal infectat, o mușcătură de insecte sau ceva contaminat (cum ar fi alimentele, apa sau suprafețele) pot provoca infecții. Bacteriile care în mod normal nu sunt dăunătoare, dar care ajung într-un loc din corpul dumneavoastră unde nu ar trebui să fie, pot, de asemenea, să provoace infecții.

Vezi și: Postul intermitent și restricția calorică, soluțiile eficiente pentru siluetă. Reducere de 5% din greutate după șase luni

Ce sunt bacteriile

Bacteriile sunt ființe vii cu o singură celulă care se pot reproduce rapid. Există milioane de bacterii care trăiesc peste tot în jurul nostru - în sol sau în apă și pe suprafețele din casele și locurile noastre de muncă. Există chiar și milioane de bacterii care trăiesc pe piele și în interiorul corpului dumneavoastră.

Majoritatea bacteriilor nu sunt dăunătoare, iar multe sunt chiar utile. Ele vă pot ajuta să digerați alimentele și să eliminați alte forme dăunătoare de bacterii care încearcă să vă invadeze organismul. Dar chiar și cele utile vă pot face rău dacă se dezvoltă acolo unde nu ar trebui să o facă, notează Cleveland Clinic.

Vezi și: Medicament pentru COVID, retras din UE. Pastila a avut de suferit după ce s-a constatat că are o eficacitate de doar 30%

Infecțiile bacteriene, mai multe tipuri

Bacteriile pot provoca mai multe tipuri de infecții, în funcție de modul în care sunteți expus și de partea corpului pe care o infectează. Unele tipuri comune de infecții bacteriene includ:

- Intoxicații alimentare (gastroenterită)

- Unele infecții ale pielii, ale urechii sau ale sinusurilor.

- Unele infecții cu transmitere sexuală.

- Pneumonia bacteriană.

- Cele mai multe infecții ale tractului urinar.

Vezi și: Burnout-ul de vacanță, noua formă de epuizare. Cum se manifestă și cum putem să scăpăm de ea. Mihai Bran: Întoarcerea la birou este mai lentă

Infecțiile bacteriene comune includ:

- Infecțiile cu Campylobacter și Salmonella, tipuri comune de intoxicații alimentare.

- Celulită, furuncule și impetigo, infecții ale pielii.

- Boala pneumococică, inclusiv infecții ale urechii și sinusurilor și unele tipuri de pneumonie.

- Boala Lyme, o boală transmisă de căpușe.

- Vaginoza bacteriană, o creștere excesivă a bacteriilor în vagin.

- Chlamydia și gonoreea, infecții cu transmitere sexuală.

- Streptococul în gât, o infecție bacteriană frecventă la copii care provoacă dureri în gât.

- C. diff, o infecție la nivelul intestinelor dumneavoastră.

- E. coli, o cauză frecventă a infecției tractului urinar (ITU).

Există multe infecții bacteriene care, de obicei, nu sunt grave sau pot fi tratate ușor cu antibiotice. Impetigo și furunculii sunt exemple. Cu toate acestea, orice infecție bacteriană care pătrunde adânc în organism, cum ar fi în sânge, inimă, plămâni sau creier, poate pune în pericol viața.

Vezi și: Tromboflebita: cauze, simptome și tratament. Poate duce la embolie pulmonară sau AVC

Infecțiile bacteriene, simptome

Semnele și simptomele unei infecții bacteriene depind, de obicei, de locul din organism în care apare infecția.

Cu toate acestea, unele dintre cele mai frecvente semne și simptome generale ale infecției includ:

- febră

- frisoane și transpirații

- ganglioni limfatici umflați

- durere nouă sau înrăutățire bruscă a durerii

- epuizare inexplicabilă

- dureri de cap

- înroșirea, umflarea sau durerea pielii

simptome gastrointestinale, cum ar fi:

- greață

- vărsături

- diaree

- dureri abdominale sau rectale, notează Medical News Today.

Vezi și: Ce fel de apă să bei: plată sau minerală. Mihaela Bilic: Hidratează la fel, balonează diferit

Infecțiile bacteriene, tratament

Nu toate infecțiile bacteriene trebuie tratate - unele dispar de la sine.Atunci când aveți nevoie de tratament, furnizorii de servicii medicale folosesc antibiotice. În funcție de locul în care se află infecția dvs. și de cât de gravă este, antibioticele pot fi prescrise ca:

- Medicamente orale (pastile)

- Medicamente intravenoase

- Unguent sau cremă

- Picături pentru ochi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel