Măștile artizanale care te protejează de CORONAVIRUS, OMS explică cum și din ce materiale se fac. VIDEO
10 aug, 17:29
Măștile artizanale te pot proteja contra infecției cu noul coronavirus dacă au un anumit număr de straturi, fiecare dintr-un anume material, explică un expert al OMS. 
Expertul OMS Alice Simniceanu, explicând din ce se fac corect măștile

Măștile artizanale pentru față care te protejează față de infecția cu coronavirus au, ideal, trei straturi, spune un expert al OMS, într-un video distribuit pe Instagram.

„Un strat interior, un strat exterior și unul al treilea între ele care poate fi un insert sau incă un strat de material”, explică Alice Simniceanu, specialist în prevenția bolilor infecțioase la OMS. 

„Stratul interior, care vine în contact direct cu fața ta, trebuie să fie dintr-un material absorbant (hidrofil), care să absoarbă ușor picăturile din respirația ta. Un exemplu de un astfel material este bumbac și este important că alegeți o culoare deschisă, ca albul, ca să puteți vedea când este umed sau murdar. Puteți folosi un tricou de bumbac pentru asta. 

Stratul din mijloc ar trebui să fie un buzunar între stratul interior și cel exterior, și ar trebui să acționeze ca un filtru. Ar trebui să fie dintr-un material făcut din propilen. (...) 

Stratul exterior trebuie să fie un material hidrofobic, ceea ce înseamnă că trebuie să respingă picăturile de salivă din respirație și umezeala. El poate fi făcut dintr-un material sintetic, precum poliesterul sau un amestec între poliester și bumbac”, a epxlicat experta. 

Video integral: 

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This is an explainer about the three layers a fabric mask should have to protect you from #COVID19. #WearAMask

O postare distribuită de World Health Organization (@who) pe


Ştiri Recomandate

Vitamina D, cum te protejează de COVID-19
Medic bătut pentru că a eliberat documente pentru urna mobilă
Nou simptom al bolii COVID-19, observat de cercetători
COVID-19, bilanț: peste 1.500 de noi cazuri
Revenim la STAREA de URGENȚĂ? BOMBA lansată de Raed Arafat
Stresul generat de pandemie, calmat de patrupezi
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri