Lupus, boala autoimună care afectează articulațiile, inima și creierul. Medic: corpul nu mai recunoaște ce e al nostru și ce e străin
20 apr, 10:04

Lupusul este o boală autoimună care afectează articulațiile și alte organe din corp. 

Dermatologul Mara Mihai spune că lupusul este o boală autoimună severă care afectează mai multe organe din corp și articulațiile.

”Este o boală severă, din fericire, este și o boală rară. Este o afecțiune severă care are un fond genetic. Undeva, există, în fondul familiei acelei persoane, o anumită predispoziție de a dezvolta o autoimunitate. Chiar dacă nu există membrii ai familiei, părinți, bunici, care au avut chiar lupus, dar au avut, cu siguranță, o boală articulară, o afecțiune de tipul vitiligo sau psoriazis sau alte tipuri de afecțiuni imunitare.

Se presupune că lupusul poate să apară în momentul în care corpul nostru nu mai știe să recunoască ceea ce este al nostru și ceea ce este străin nouă. În momentul acela, el declanșează o reacție de apărare, dar împotriva propriului nostru organism. În funcție de ținta sa, există și un organ anume afectat. Acesta poate să fie pielea, sistemul nervos central, nervii, poate să fie structura rinichiului, vasele de sânge, articulațiile”, explică medicul Mara Mihai, potrivit Antena 3.

G Ad:

Ştiri Recomandate

România poate să vândă doze de vaccin COVID
Cum se coace un avocado verde în 2 minute și cum îl păstrezi
De ce să nu folosiți parfumuri când stați la soare
5 cele mai BUNE remedii naturale pentru sforăit
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri