LISTA alimentelor care îți provoacă coșmaruri. Trebuie să eviți să le mai consumi dacă visezi urât

Cosmaruri avem cu totii
Aceste alimente ar putea fi cauza pentru care ai coșmaruri în fiecare noapte. Cum își pot afecta ele calitatea somnului.

Dacă aveți tendința de a avea coșmaruri, nu vă temeți. Potrivit unui studiu din 2010 publicat în Sleep, 5,1% din populația globului are cel puțin 1 coșmar pe săptămână.

Deși știm cu toții că a avea un coșmar este înfricoșător, ce este mai exact un coșmar? După cum îl definesc experții de la Clinica Mayo, "un coșmar este un vis deranjant asociat cu sentimente negative, cum ar fi anxietatea sau frica, care te trezește". 

Acestea sunt mai frecvente la copii, dar se pot întâmpla și la adulți, și apar de obicei în a doua jumătate a nopții, în timp ce vă aflați în porțiunea de mișcare rapidă a ochilor (REM) a somnului. Principala diferență între un coșmar și un vis urât este că nivelul de tulburare cauzat de coșmar vă va determina, de obicei, să vă treziți.

În timp ce neuroștiințele încă dezbat ce cauzează coșmarurile, există un sprijin general pentru potențialii contribuitori, cum ar fi stresul cronic sau sentimentele de anxietate, problemele de sănătate mintală, privarea de somn, anumite tipuri de medicamente și retragerea medicamentelor, potrivit Sleep Foundation.

Ce spun cercetătorii despre coșmaruri

Un studiu din 2011 publicat în Journal of Clinical Sleep Medicine a concluzionat că aportul de alimente înainte de culcare a fost asociat cu efecte negative asupra somnului la adulții sănătoși. Dacă sunteți genul de persoană care are tendința de a mânca la orele târzii sau de a lua gustări la miezul nopții, ce tipuri de alimente ar trebui să evitați? 

Citește continuarea pe Spectacola și află care sunt alimentele care îți provoacă coșmaruri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel