Lipsa de îngrijire la tinerețe, probleme de sănătate la bătrânețe. Neurolog: să ne pregătim din timp pentru bătrânețe

Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea    FOTO Facebook
Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea a explicat cum ar terbui să ne îngrijim încă din tinerețe, pentru a evita îmbolnăvirile grave la bătrânețe.

Prof. univ. dr. Alexandru Vlad Ciurea a explicat cum ar trebui să ne îngrijim încă din tinerețe, pentru a evita să ne îmbolnăvim grav și să lum prea multe medicamente atunci când începem să îmbătrânim.

Iată o serie de sfaturi de la el:

„Bătrânețea se pregătește din tinerețe. Perfect adevărat!
Vin la consultație nenumărate persoane de vârsta a treia cu dureri în diferite puncte ale coloanei, mai ales în zona lombară și cervicală. Sunt urmări ale muncii de ani de zile. Ale efortului. Dar... și ale lipsei de grijă față de propriul organism. Nu trebuie să ne mire și nici să ne supărăm pe cineva pentru asta. Eventual pe noi înșine, că nu am avut mai multă grijă de noi.

Este normal ca organismul să scadă în rezistență, nu doar în... grație, odată cu trecerea anilor. Dar e important cum scad toate acestea, pentru că de multe ori tranziția spre bătrânețe se face cu dureri și cu medicamente, prea multe medicamente... Nu este în regulă.

Dacă printre dumneavoastră sunt și persoane mai tinere, vă recomand să aveți mai multă grijă de sănătate. Se poate să ne pregătim din timp pentru bătrânețe:

Nu luați prea mult în greutate, pentru că acea greutate este nocivă atât pentru circulația sângelui, cât și pentru coloana vertebrală. Ea „cară” organismul și cu cât e mai greu, cu atât efortul e mai mare. 

Nu luați medicamente în exces, ci tratați cauza.

Faceți mișcare, stați în natură cât mai mult.

Odihniți-vă.

Consumați alimente cât mai naturale.

Munciți atât cât să vă puteți și bucura de munca dumneavoastră.

Bucurați-vă de prieteni și de lumea din jur – socializarea este vitală pentru creier.

Nu vă refuzați mici plăceri. Timpul trece repede. Colectați cât mai multe amintiri frumoase!

Sănătate!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel