Linie suplimentară de gardă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca
17 ian 2020, 18:03

Spitalul de Boli Infecțioase Cluj  FOTO: Facebook CJ Cluj
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj va avea o linie suplimentară de gardă. Măsura va fi aplicată timp de trei luni.

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj anunță pe rețelele sociale că Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca va avea o linie suplimentară.

”Măsura va fi aplicată pentru o perioadă determinată, fiind valabilă pe parcursul a trei luni, respectiv în perioada februarie – aprilie 2020 și este justificată de faptul că, începând cu luna decembrie 2019 se înregistrează un număr din ce în ce mai mare de cazuri de infecții și viroze respiratorii, precum gripa, pneumonia și sepsisul respirator. De asemenea, numărul pacienților care se adresează Camerei de gardă în 24 de ore este de aproape 80, preconizându-se ca acesta să crească în lunile următoare.
Totodată, suplimentarea cu încă o linie de gardă a activității instituției spitalicești este necesară pentru a evita situațiile în care pacienții sunt nevoiți să aștepte un timp îndelungat în încăperi aglomerate, alături de persoane cu boli respiratorii transmisibile și pacienți critici sosiți cu ambulanțele”, este justificarea oferită de autoritățile județene.

Linia de gardă suplimentară va funcționa în fiecare zi din lunile februarie, martie și aprilie, în intervalul orar 14.00 - 22.00 și va fi deservită de 10 medici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?