Limba, cea mai neglijată parte a gurii. De ce să îți cureți limba

Limba – FOTO: Pexels@ Andrea_Piacquadio
Limba este cea mai neîngrijită parte a gurii, potrivit studiilor.

Limba este un organ musculos, acoperit de mucoasă, foarte mobil, cu sensibilitate tactilă mare, aflat în cavitatea bucală a tetrapodelor. Are rol în prehensiunea alimentelor, în masticație, deglutiție. 

De ce e important să ne spălăm limba

Potrivit E-Times, curățarea limbii este un pas la fel de esențial ca și periajul. În timp ce vă curățați dinții, nu trebuie să săriți niciodată partea de răzuire a limbii. Puteți utiliza fie periuţa de dinţi pentru a curăța limba ușor sau de a folosi un scrapper limba în acest scop.

Vezi și: Astmul, boala nevindecabilă. OMS: Astmul poate duce la deces

Bacteriile rămân pe limbă

În timp ce acordați multă atenție curățării dinților, limba este probabil, cea mai neglijată parte a gurii. Deși periajul curăță dinții de particulele de alimente, există încă unele bacterii în gură care prosperă pe limba ta.

Aceste bacterii duc în continuare la cariile dentare și cavități. Pentru a ține problemele dinților la distanță, trebuie să vă spălați întotdeauna limba ușor după periajul dinților pentru a vă curăța profund gura, notează E-Times.

Cum recunoști limba murdară

Limbile murdare au de obicei un strat de ele, ceea ce le-ar putea face să pară de culoare albă sau gri. Această acoperire este compusă din particule de alimente și bacterii.

Curățarea corectă a limbii ajută la îndepărtarea acestor bacterii împreună cu pielea moartă de pe limbă. Asigurați-vă că nu frecați prea tare, deoarece s-ar putea răni limba. Spălarea regulată a limbii va ajuta la menținerea rozului și a sănătății.

Vezi și: Ciocolata, nerecomandată în gută. Ce efect are asupra organismului

Pierde capacitatea gustului

De obicei, limba rămâne acoperită de alimente  din cauza diferitelor tipuri de mese pe parcursul zilei. Acest lucru împiedică capacitatea limbii de a gusta. Curățarea corectă a limbii ajută la îndepărtarea acestui strat de acoperire și vă ajută limba să distingă între amar, dulce, acru și sărat într-un mod mai bun.

Contribuie la o respirație urât mirositoare

Sunt persoane care se spală pe dinți de câteva ori pe zi și tot nu reușesc să scape de respirația urât mirositoare. Motivul ar putea fi, de asemenea, o limbă murdară.

Limba devine un depozit de bacterii și chiar dacă dinții sunt curați, aceste bacterii emit respirație urât mirositoare pe tot parcursul zilei. Pentru a ţine respiraţia urât mirositoare la distanţă, asigură-te că îţi cureţi limba de fiecare dată când periuţa, cu o periuţă de dinţi sau o curăţare a limbii.

Curățarea limbii scapă de bacteriile care ar putea împiedica procesul digestiv. Procesul de curățare a limbii produce, de asemenea, o mulțime de salivă, ceea ce ajută la defalcarea alimentelor.

Vezi și: Ceaiul care curăță plămânii. Lidia Fecioru: Din a treia zi se văd rezultate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel