Liftingul sprâncenelor, tehnica pentru un aspect tânăr. Medic: Sunt ca niște elastice care odată cu trecerea anilor, gravitația le trage în jos. Trebuie să oferim un plan antigravitațional

liftingul sprancenelor - FOTO: Freepik@ArtPhoto_Studio
Liftingul sprâncenelor este o metodă chirugicală prin care se îmbunătățește aspectul tenului. 

Liftingul sprâncenelor este o modalitate eficientă de a îmbunătăți modul în care apar pleoapele. Acesta ar putea să vă ofere caracteristici pentru a vă face să aratătați mult mai tineri. Poate netezi drastic atât pleoapele superioare, cât și pe cele inferioare pentru a vă oferi un aspect mai odihnit și mai tineresc.

Cum ar trebui să arate sprâncenele

Ochii noștri spun mai mult decât cuvintele rostite. În timpul conversațiilor, oamenii care sunt atenți pot anticipa cuvintele nerostite, emoțiile și indiciile necesare doar uitându-se la ochii noștri. Acest lucru ajută în reacțiile lor față de noi în momente de astfel de conversații. 

Ochii umani ca orice altă parte a corpului uman sunt predispuși la defecte cauzate de îmbătrânire. Deși nu poți controla îmbătrânirea, se poate face ceva semnificativ despre acei ochi care îți amintesc constant de zilele tale mai tinere ori de câte ori te oprești în fața oglinzii. Felul în care arată ochii tăi ar putea spune cât de bătrân sau tânăr ai putea fi de fapt, dar cu ridicarea sprâncenelor, toate acestea ar putea fi aruncate în vânt.

Liftingul sprâncenelor poate schimba total aspectul feței. Liftingul sprâncenelor, chirurgia pleoapelor sau blefaroplastia este o procedură chirurgicală cosmetică semi-invazivă care se ocupă cu îmbunătățirea aspectului general al pleoapelor. Această procedură chirurgicală se adresează ridurilor, pielii lăsate în jurul ochilor, netezește ridurile și, în general, semne corecte de îmbătrânire în jurul pleoapelor superioare și inferioare.

Vezi și: Somnul de frumusețe, mit sau realitate. Ce se întâmplă cu pielea ta atunci când dormi

”Vorbim de sprâncene și atunci vorbim despre rejuvenarea zonei perioculare pentru că sunt paciente care vin la consult în vederea unei blefaroplastii pentru scoaterea excesului de piele și, uneori, soluția poate fi dată de acest lifting de sprâncene prin care aceasta este repoziționată. Când vorbim despre sprânceană vorbim despre zona păroasă, ca să îi zicem așa, care la femeie, colțul extern al sprâncenei ar trebui să fie la aproximativ un centimetru de linia orbitei, de marginea osului de la nivelul orbitei. La bărbați, trebuie să fie fix la același nivel. 

Sunt paciente care constituțional au sprâncenele mai scăzute sau de-a lungul anilor, structurile care țin sprânceana în poziție optimă și anume ligamentele, se lasă. Sunt ca niște elastice care odată cu trecerea anilor, gravitația le trage în jos. Trebuie să oferim un plan antigravitațional, adică să le ridicăm”, a explicat dr. Elena Martin, chirurg estetician, la emisiunea Vorbește Lumea de la Pro TV. 

Vezi și: Ecografia de tiroidă, recomandări. Medic: Nu prezintă riscuri și complicații

Liftingul sprâncenelor, cum se realizează

Pe măsură ce pielea umană îmbătrânește, aceasta poate începe să-și piardă elasticitatea, iar atracția frecventă a gravitației poate provoca acumularea excesivă a pielii în jurul pleoapelor superioare și inferioare. Excesul de piele acumulat pe pleoapa inferioară cauzează adesea riduri vizibile acolo, iar apoi pielea excesivă de pe pleoapa superioară poate atârna peste gene, provocând astfel interferențe temporare sau permanente cu vederea.

”Liftingul de sprâncele este o procedură elegantă pentru că în majoritatea cazurilor se realizează sub anestezie locală. Pacienta este perfect conștientă. Dacă este vorba de o pacientă mai anxioasă se poate face, inclusiv, cu sedare. Inciziile sunt micuțe, sunt la linia părului în majoritatea cazurilor. 

Este descris inclusiv liftingul direct de sprâncene, unde este incizie la nivelul sprâncenei, dar este recomandat pacientelor care sunt trecute de 60 de ani, unde laxitatea pielii este mult modificată și unde cicatrizarea este foarte bună. În caz contrar, alegem inciziile în linia părului. Nu vrem ceva foarte ridicat, vrem doar să armonizăm zona perioculară. Uneori se abordează și tâmplele, astfel încât să se tragă puțin și colțul ochiului. Vrem un rezultat frumos, armonios, natural, fără să părem mirate sau exagerate.

Vezi și: Panarițiu, infecția pielii din jurul unghiilor. Cât de gravă poate deveni

Ca la orice intervenție chirurgicală, pacientele fac un set de analize extinse și vreau ca pacientele să fie perfect sănătoase. Este un set de analize, apoi ne vedem la controlul preoperator, ne desenăm și ne apucăm de treabă.

De regulă, pacientele pleacă acasă după intervenția chirurgicală cu anestezia locală. Particularitatea liftingului de sprâncene este că vor fi mai umflate la nivelul zonei respective. Pentru că este un lifting infiltrat, acesta va coborî gravitațional. Ulterior, pleoapele inferioare vor părea puțin mai umflate, apoi inclusiv la linia mandibulară acest lichid ajunge și pacientele spun că le-au apărut niște fălcuțe, care apoi dispar. 

Intervențiile cu anestezie locală au loc într-o zi de joi, astfel încât luni, pacientele se pot întoarce la serviciu în majoritatea cazurilor”, a mai explicat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel