Leziuni cerebrale, cum s-ar putea reduce decesele

Accidentul vascular cerebral
Un studiu care va utiliza inteligența artificială pentru a-i ajuta pe medici să scadă numărul de decese cauzate de leziuni cerebrale traumatice (TBI) va fi în curând demarat. Cercetătorii vor folosi timp de patru ani tehnici de învățare a mașinilor pentru a prezice rezultatele pe termen scurt și lung și pentru a oferi planuri de tratament adaptate pentru pacienții cu leziuni la creier.

Chandan Reddy, profesor asociat la Departamentul de Informatică al Virginia Tech și membru al facultății din Discovery Analytics Center va conduce studiul, care este finanțat de un grant prin intermediul Fundației Naționale de Știință în valoare de mai mult de 1 milion dolari.

Reddy intenționează să utilizeze noi tehnici de învățare a mașinilor pentru modelele computerizate pentru a clasifica pacienții traumatici de traumatism cerebral și va folosi datele de telemedicină monitorizate la distanță. Cercetătorii speră că proiectul va oferi o perspectivă asupra detectării și prevenirii leziunilor cerebrale secundare prin utilizarea de algoritmi noi de calcul.

,,Acest lucru are un potențial puternic de a aplica în contexte mai largi în cadrul industriei de asistență medicală, ajutând familiile la luarea deciziilor cu privire la îngrijiri pe termen lung și prin potențialul de a informa modalități de a reduce costurile generale de asistență medicală pentru această populație de pacienți”, a spus prof.dr. Chandan Reddy, potrivit Al In Healthcare.com.

 Profesorul american susține că nimic nu poate fi făcut pentru a schimba un prejudiciu primar în creier, dar că se poate face mai mult pentru a preveni deteriorarea creierului.

Cercetătorul Reddy va lucra, cu experți de la Universitatea Emory și de la universitățile din Arizona și Cincinnati. Anul trecut, un alt proiect multianual național, multi-centru, a început analizarea datelor imagistice ale creierului cu ajutorul inteligenței artificiale pentru a îmbunătăți tratamentul TBI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel