LERCANIDIPINUM - prospect
14 oct 2020 / 23:52

Foto: Pixabay
LERCANIDIPINUM – prospect. Acțiune: Antihipertensiv; derivat de dihidropiridină, blocant al canalelor de calciu, cu acțiune relaxantă vasculară, predominant în teritoriul arterial.

LERCANIDIPINUM – prospect: 

Denumiri comerciale: LERCANIDIPINA ZENTIVA, LERIDIP, LERPIN, PEGFEL 

Forma: Comprimate filmate

Indicații: HTA (hipertensiune) esențială, forme ușoare și moderate.

G Ad:

Contraindicații: Hipersensibilitate la produs sau la alte dihidropiridine. Sarcină și alăptare, femei aflate la vârsta fertilă - cu excepția cazului în care este utilizată o metodă contraceptivă eficace, obstacol în ejecția din ventriculul stâng, Insuficiența Cardiacă congestivă netratată, angină pectorală instabilă, Insuficiența Renală sau Insuficiența Hepatică severe; în decurs de 1 lună de la Infarct Miocardic.

Atenție!: Atenție la pacienți cu boala nodului sinusal (dacă nu are un pacemaker); la pacienți cu insuficiența ventriculară stângă, la pacienți cu ischemie miocardică. Asocierea cu ketoconazol, itraconazol, eritromicină, fluoxetină, fenitoină, carbamazepină, terfenadină, astemizol, ciclosporină, amiodaronă, chinidină.

Reacții Adverse: Înroșirea feței, edeme periferice, extrasistole, tahicardie, cefalee, amețeli, astenie, tulburări gastrointestinale, poliurie, erupții cutanate, somnolență și mialgii, hTA (hipotensiune arterială), creșteri izolate și reversibile ale valorilor plasmatice ale transaminazelor hepatice.

Ştiri Recomandate

4 zodii slabe mental și instabile
Apa de cocos, cum te poate ajuta să slăbești
Cât ar putea trăi oamenii: limita absolută, 150 de ani
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri