Leptospiroză: bărbat din Bârlad adus la un spital din Iași
26 iul 2019, 11:41

Sală de spital
Un bărbat de 50 de ani, din Bârlad, a fost adus la un spital din Iași unde a fost diagnosticat cu leptospiroză. Pacientul a lucrat într-un subsol infectat.

Leptospiroză, Bârlad. Un bărbat din Bârlad, județul Vaslui, în vârstă de 50 de ani, a fost diagnosticat cu leptospiroză după ce a fost transferat la Spitalul "Dr. C. I. Parhon" din Iaşi, a afirmat, vineri, 26 iulie, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Ionuţ Nistor.

Bărbatul a fost adus la Iaşi după ce înainte a fost internat la un spital din Bârlad. Ionuț Nistor, citat de Agerpres, adaugă: "Este un caz foarte grav, cu insuficienţă hepato-renală acută şi hemoragii asociate, la care s-a confirmat diagnosticul de leptospiroză. Aceasta este o boală cu prognostic foarte grav. Această boală a fost luată în condiţiile în care pacientul a lucrat într-un subsol infestat".

Leptospiroza este o infecție bacteriană relativ rară care afectează oamenii și animalele. Poate trece de la animale la oameni când pielea intră în contact cu apa sau cu solul unde se află urină de animale, potrivit medicalnewstoday.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?