Leguma-condiment care ne ajută să trăim mai mult. Îmbunătățește performanța sportivilor

Usturoi
Extrem de popular pe toate continentele, usturoiul are numeroase beneficii pentru sănătatea organismului uman.

Usturoiul este o legumă-condiment folosită din cele mai vechi timpuri și până azi. Pe lângă beneficiile arhicunoscute privind combaterea răcelii și gripei, usturoiul întărește sistemul imunitar, reduce tensiunea arterială crescută (hipertensiune) și poate îmbunătăți sănătatea oaselor.

Beneficiile mai puțin știute ale consumului de usturoi:

* boli mentale – usturoiul conține antioxidanți care susțin mecanismele de protecție ale organismului împotriva daunelor oxidative; efectele combinate asupra reducerii colesterolului și tensiunii arteriale, precum și proprietățile antioxidante, pot reduce riscul de boli comune ale creierului, cum ar fi boala Alzheimer și demența.

* viață lungă - efectele potențiale ale usturoiului asupra longevității sunt practic imposibil de dovedit la oameni. Dar având în vedere efectele benefice asupra factorilor de risc importanți, cum ar fi tensiunea arterială, este logic ca usturoiul să vă ajute să trăiți mai mult, consideră arată healthline.com.

* îmbunătățește performanța atletică – usturoiul era folosit în mod tradițional în culturile antice pentru a reduce oboseala și a spori capacitatea de muncă a muncitorilor. L-au consumat și sportivii din Grecia antică. Studiile la rozătoare au arătat că usturoiul ajută la performanța la exerciții fizice, dar au fost făcute foarte puține studii pe oameni. Alte studii sugerează că oboseala indusă de exerciții fizice poate fi redusă cu usturoi.

* consumul de usturoi poate ajuta la detoxifierea metalelor grele din organism - La doze mari, s-a dovedit că compușii de sulf din usturoi protejează împotriva leziunilor organelor cauzate de toxicitatea metalelor grele; s-a demonstrat că usturoiul reduce semnificativ toxicitatea plumbului și simptomele asociate într-un studiu.

* îmbunătățește sănătatea oaselor - studiile pe rozătoare au arătat că usturoiul poate minimiza pierderea osoasă prin creșterea estrogenului la femele. Un studiu la femeile aflate la menopauză a constatat că o doză zilnică de extract de usturoi uscat (egale cu 2 grame de usturoi crud) a scăzut semnificativ un marker al deficienței de estrogen. Acest lucru sugerează că acest supliment poate avea efecte benefice asupra sănătății oaselor la femei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel